Mihai Şora intervine în controversa Irina Rimes - Brâncuşi: „Brâncuşologi" apăruţi peste noapte

  • Mihai Şora intervine în controversa Rimes - Brâncuşi
  • Filosoful a vorbit despre „brâncuşologii" apăruţi peste noapte, aceiaşi care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului.
  • Cântăreaţa Irina Rimes a fost numită ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020 de Ministerul Culturii, iar decizia a stârnit controverse
4760 afișări
Imaginea articolului Mihai Şora intervine în controversa Irina Rimes - Brâncuşi: „Brâncuşologi" apăruţi peste noapte

Sursa FOTO: Facebook

„Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat şi inteligent, scoţând din tastatură, la suprafaţa ecranului tău, frustrări, eşecuri personale, infirmităţi morale…", a scris Mihai Şora, luni, pe Facebook.

„Pun rămăşag că agitaţii «brâncuşologi» apăruţi peste noapte sunt aceiaşi care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului", a scris filosoful luni, pe contul său de pe Facebook.

„Copilul Irina are timp să înveţe câte în Lună şi în stele despre Brâncuşi: va învăţa din mers, odată cu alţi copii, cu cei care o preţuiesc şi cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuşi, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranţă va fi mai viu şi mai coerent decât nişte exegeze absurde ori insipide", a mai scris Mihai Şora.

Şora se referă la faptul că fostul premier Viorica Dăncilă a fost întrebată de o jurnalistă care este aria cercului, apoi „aria cercului” a devenit rapid cea mai căutată expresie pe Google şi a intrat în topul căutărilor românilor pe platformă în 2019.

Cântăreaţa Irina Rimes a fost prezentată în calitate de ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuşi 2020 săptămâna trecută, de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Acesta a spus la momentul respectiv: „Simpla prezenţă a ei înseamnă enorm pentru că ne adresăm unui public la care nu ar fi ajuns altfel acest eveniment".

De cealaltă parte, Irina Rimes a recunoscut sincer: „Nu ştiu dacă sunt cea mai potrivită persoană".

Decizia a stârnit controverse, dar ministrul Culturii a declarat ulterior că instituţia şi-a atins astfel scopul de a promova evenimentul, Ziua Brâncuşi, marcată pe 19 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici