Mile Cărpenişan, înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent

Jurnalistul Mile Cărpenişan, care a încetat din viaţă luni, a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent, în semn de înaltă apreciere a contribuţiei la creşterea prestigiului Armatei României, prin informarea onestă şi oportună a opiniei publice despre faptele de arme ale militarilor.

238 afișări
Imaginea articolului Mile Cărpenişan, înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent

Mile Cărpenişan, înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent (Imagine: Jurnalul.ro)

Conform unui comunicat al MApN, ordinul a fost semnat miercuri de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, care consideră că, prin dispariţia sa fulgerătoare, Mile Cărpenişan lasă un gol imens în inimile românilor.

"A fost un om de mare valoare, o voce puternică şi respectată în elita corespondenţilor de război din ţara noastră, un jurnalist care şi-a asumat cu deosebit curaj această nobilă meserie. Prin prezenţa sa, în repetate rânduri, în zonele de conflict, alături de militarii români aflaţi în misiuni, a devenit un adevărat camarad, membru de drept al marii familii a Armatei României. Mi-aş fi dorit să-i fi putut prinde personal pe umeri epoleţii de sublocotenent şi să-i fi strâns mâna bărbăteşte, în semn de mulţumire, preţuire şi respect pentru munca sa. Din păcate, Dumnezeu l-a chemat mult prea devreme la El, iar noi ne rugăm pentru odihna sufletului său mare şi bun. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!", a transmis ministrul Apărării Naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, marţi, post-mortem, pe jurnalistul Mile Cărpenişan, cu Ordinului Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici