Ministerul Culturii anunţă un buget pentru "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural" de peste 16 milioane de euro

Ministerul Culturii anunţă deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici prin programul "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural", sprijinul financiar nerambursabil având valoarea de peste 16 milioane euro.

399 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii anunţă un buget pentru "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural" de peste 16 milioane de euro

Peste 16 milioane de euro - bugetul pentru "Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural"

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deţine calitatea de Operator al Programului PA16/RO12 Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, lansat în noiembrie 2013.

Programul este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009 - 2014 şi reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanţare nerambursabile pentru sectorul cultural din România.

Sprijinul financiar nerambursabil are o valoare totală de 16.470.588 de euro (85% este acordat de statele donatoare - Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, iar 15% reprezintă cofinanţarea asigurată de la bugetul naţional) şi este destinat proiectelor care au ca obiect protejarea, restaurarea, conservarea şi facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural şi natural românesc.

În acest context, Ministerul Culturii anunţă deschiderea, pe 6 ianuarie 2014, a sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici.

Sesiunea se va încheia pe 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru schema de granturi mici.

Valoarea asistenţei financiare nerambursabile aferentă proiectelor mari este de 9.821.004 euro, iar cea aferentă schemei de granturi mici este de 1.176.470 euro. Pe de altă parte, 3.500.054 de euro sunt destinaţi proiectului predefinit "Patrimoniu deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului Astra", potrivit site-ului fonduri-patrimoniu.ro.

Solicitanţii eligibili sunt instituţiile publice, ONG-urile din domeniul patrimoniului cultural şi al minorităţilor etnice, cultele şi asociaţiile religioase legal recunoscute, precum şi instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare. Activităţile ce vor fi finanţate în cadrul proiectelor vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural, amenajarea zonelor de protecţie a obiectivelor de patrimoniu, precum şi crearea infrastructurii pentru digitalizarea resurselor culturale.

Programul doreşte să susţină activităţi de conservare şi promovare a patrimoniului imaterial al comunităţilor etnice şi culturale, inclusiv al populaţiei rome.

Informaţii detaliate privind Ghidul solicitantului şi depunerea cererilor de finanţare sunt disponibile pe pagina online dedicată programului - www.fonduri-patrimoniu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici