Ministerul Culturii are un buget de 0,19% din PIB pe 2009

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) va avea un buget echivalent cu 0,19% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2009, a declarat pentru MEDIAFAX consilierul pe comunicare al ministrului Culturii, Andrei Găitănaru.

53 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii are un buget de 0,19% din PIB pe 2009

Theodor Paleologu, ministrul Culturii (Imagine: Mediafax Foto)

Suma care ar urma să revină MCCPN pentru anul 2009 este de 274,93 de milioane de euro (1.247.966.802 lei), dintr-un PIB de 144,7 miliarde de euro.

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern, urmând să fie din nou discutat, luni, cu partenerii sociali, pentru eventuale modificări, şi transmis la Parlament, a anunţat, joi, premierul Emil Boc.

El a amintit că bugetul este bazat pe o creştere economică prognozată de 2,5%, un deficit bugetar de 2% din PIB, o rată a inflaţiei de 5% şi un Produs Intern Brut de 144,7 miliarde de euro.

Ministerul Culturii a avut aprobat la începutul anului trecut un buget de 829,9 milioane de lei, echivalentul a 0,24% din PIB.

Citeşte şi:

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Tăriceanu: Guvernul ar vrea să fie şi cu buzele unse şi cu slănina în pod

Pogea: Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale

Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici