Ministerul Culturii dă 299.835 lei pentru 11 tabere de creaţie plastică naţionale şi internaţionale

Un număr de 11 oferte culturale depuse în cadrul sesiunii de selecţie a Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale au fost selectate pentru finanţare de Ministerul Culturii, pe 6 iulie, primind suma totală de 299.835 lei.

221 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii dă 299.835 lei pentru 11 tabere de creaţie plastică naţionale şi internaţionale

Ministerul Culturii dă 299.835 lei pentru 11 tabere de creaţie plastică naţionale şi internaţionale (Imagine: Shutterstock)

Dintre cele 18 proiecte înscrise în concurs, 11 au primit aprobarea comisiei de selecţie, prezidată de Monica Morariu. Cel mai mare punctaj, 98,3, dar şi cea mai mare sumă de bani, 37.000 de lei, i-au revenit Asociaţiei 4 Culture, pentru proiectul Platforma X - ediţia aII-a tabără de creaţie plastică internaţională, informează site-ul oficial al Ministerului Culturii.

Printre celelalte oferte acceptate de Ministerul Culturii spre finanţare se află un simpozion internaţional de arte vizuale, unul de sculptură şi o tabără internaţională de street art.

Comisia a analizat ofertele culturale depuse şi a acordat punctaje, având în vedere criteriile prevăzute la Cap. III, art. 11 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea sesiunii de selecţie a ofertelor culturale care vor fi finanţate în cadrul Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale.

Ca urmare a acestei proceduri, comisia a elaborat lista ofertelor culturale declarate câştigătoare şi a stabilit sumele care urmează a fi alocate fiecărei oferte selecţionate, potrivit prevederilor Cap. III, art. 12 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea sesiunii de selecţie a ofertelor culturale care vor fi finanţate în cadrul Programului Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale.

Bugetul aprobat pentru anul 2015 pentru Programul Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale a fost de 300.000 de lei. Suma maximă care putea fi acordată unui proiect este de 50.000 de lei. Acordarea finanţării nerambursabile este condiţionată de existenţa altor surse de finanţare, proprii sau atrase de solicitant, în limita unui procent de minimum 20% din bugetul total al proiectului propus spre finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici