Ministerul Culturii organizează un nou concurs de management pentru Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Ministerul Culturii (MC) organizează un nou concurs de management pentru Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), având în vedere că, în urma analizei dosarelor depuse pentru cel anunţat pe 20 februarie, niciunul dintre candidaţii înscrişi nu a trecut de prima etapă.

123 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii organizează un nou concurs de management pentru Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

MC organizează un nou concurs de management pentru Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Potrivit site-ului Ministerului Culturii, instituţia anunţa, pe 20 februarie, că organizează un concurs de management pentru Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, data limită pentru depunerea planurilor de management şi a dosarelor de concurs fiind 17 martie. Potrivit MC, în urma analizei dosarelor de concurs depuse, niciunul dintre candidaţi înscrişi nu a trecut în etapa I a concursului - analiza planului de management.

Pentru acest nou concurs organizat de Ministerul Culturii, data limită pentru depunerea planurilor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 8 mai, ora 16.00.

În prezent, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti este condus de Vava Ştefănescu, care este director interimar al instituţiei din septembrie 2013, potrivit site-ului cndb.ro.

Potrivit site-ului MC, noul concurs va fi organizat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/ 2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, ale Hotărârii Guvernului nr. 1301/ 2009 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, Modelului-cadru al caietului de obiective, Modelului-cadru al raportului de activitate, precum şi modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru instituţiile publice de cultură.

Condiţiile de participare la concursul de management sunt următorarele: candidatul are cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene, are capacitate deplină de exerciţiu, are studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental de ierahizare (ştiinţe umaniste şi arte; ramura de ştiinţă - arte, domeniul de ierarhizare - artele spectacolului, cinematografie şi media, domeniul de licenţă - teatru şi artele spectacolului), are experienţă profesională în domeniul de referinţă de minimum cinci ani, are studii postuniversitare de management sau cursuri de management, nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România, nu a împlinit vârsta legală pentru pensionarea pentru limită de vârstă. Cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională şi cunoştinţele de operare PC constituie un avantaj.

Astfel, în perioada 9 - 12 mai va avea loc selecţia dosarelor, urmând ca între 13 şi 20 mai să fie analizate planurile de management (prima etapă), iar între 21 şi 26 mai va avea loc susţinerea planurilor de management în cadrul interviului (a doua etapă).

Regulamentul concursului şi caietul de obiective pot fi obţinute de la sediul Ministerului Culturii şi de la sediul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, dar se pot descărca şi de pe site-ul oficial al Ministerului Culturii, www.cultura.ro.

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan, se arată pe site-ul cndb.ro. Statutul său de instituţie de spectacole, dar şi de finanţator al coregrafiei contemporane face din CNDB o instituţie vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România, potrivit aceluiaşi site.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici