Ministerul Culturii va restructura 200 de posturi

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) va restructura "puţin" peste 200 de posturi, ceea ce înseamnă o economie la bugetul de stat de 2 milioane de lei, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Theodor Paleologu.

87 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii va restructura 200 de posturi

Ministerul Culturii va restructura 200 de posturi (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Culturii a declarat că a făcut o reducere de 20% a personalului din aparatul său de lucru.

Theodor Paleologu a spus că o serie de comasări ale unor instituţii din subordinea Ministerului Culturii sunt în curs de analiză, unele neputând fi realizate imediat, deoarece mai multe dintre acestea sunt implicate în organizarea unor evenimente culturale.

Paleologu a dat exemplu Artexim, care se ocupă în prezent de organizarea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", care va avea loc în perioada 30 august - 26 septembrie.

Vor mai fi comasate instituţii din subordinea MCCPN care au activităţi complementare -

Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene,

Centrul de Studii şi Cercetări în Domeniul Culturii,

Institutul de Memorie Culturală,

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură,

Centrul European de Cultură de la Sinaia,

Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc,

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Institutul Naţional de Cercetare în Domeniului Conservării şi Restaurării va fi transferat, aşa cum a fost în trecut, în subordinea Muzeului Naţional de Istorie a României.

Centrul Naţional al Cinematografiei, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Oficiul Român pentru Drepturile de Autor se numără printre instituţiile aflate în subordinea MCCPN care nu vor fi comasate.

Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro.

Potrivit premierul Emil Boc, din cele 107 agenţii care vor rămâne în urma acestui proces, 33 sunt condiţionate de relaţiile României cu Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici