Mircea Tiberian: Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc

Muzicianul Mircea Tiberian a declarat, pentru MEDIAFAX, că Johnny Răducanu, care a murit luni dimineaţă, a fost figura emblematică a jazz-ului românesc, atât ca instrumentist compozitor, cât şi ca figură publică.

180 afișări
Imaginea articolului Mircea Tiberian: Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc

Mircea Tiberian (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc, atât ca instrumentist compozitor, cât şi ca figură publică", a spus Mircea Tiberian. "Era artistul cel mai cunoscut publicului românesc din cei care au făcut sau fac muzică de jazz", a adăugat pianistul.

Tiberian l-a descris pe Johnny Răducanu, care l-a ajutat să se lanseze, ca pe "un om de o generozitate ieşită din comun". "A ajutat foarte mulţi muzicieni, incluziv pe mine", a spus artistul, amintindu-şi de implicarea lui Răducanu în festivaluri de jazz, dar şi în crearea, în anii '90, a Asociaţiei Române de Jazz.

"Odată cu dispariţia lui Johnny Răducanu, breasla interpreţilor (...) se va schimba radical. El era purtătorul unui fel de a fi care a dispărut din artă. Avea o seriozitate şi o viziune de ansamblu care lipseşte azi", a completat Mircea Tiberian.

Muzicianul Johnny Răducanu a murit luni dimineaţa, la vârsta de 79 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB). Ion Caramitru, aflat în străinătate, a spus că Johnny Răducanu "era foarte bolnav", însă se afla acasă când a survenit decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici