Mungiu plănuieşte un tur al ţării cu filmul său premiat la Cannes

Filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” va avea premiera în România pe 14 septembrie, iar realizatorii plănuiesc un tur al ţării cu această peliculă, în judeţele în care nu mai există cinematografe funcţionale, a anunţat, miercuri seară, regizorul Cristian Mungiu.

1 afișare
Imaginea articolului Mungiu plănuieşte un tur al ţării cu filmul său premiat la Cannes

Mungiu plănuieşte un tur al ţării cu filmul său premiat la Cannes

„În România mai sunt doar 35 de săli de cinema. Jumătate dintre judeţele ţării nu mai au nici un cinematograf. Am profitat de mica simpatie faţă de persoana mea, din acest moment, şi am mobilizat sprijinul unor parteneri. Vom face un fel de tur cu acest film în casele de cultură sau în alte locuri unde poate fi arătat, la Vaslui sau altundeva”, a spus Mungiu după proiecţia lungmetrajului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” la Festivalul Anonimul din Delta Dunării (13-19 august, Sfântu Gheorghe). Vasluiul este unul dintre judeţele în care nu mai există nici un cinematograf funcţional, astfel că nici măcar filmul „A fost sau n-a fost?” de Corneliu Porumboiu, care a fost turnat acolo, nu a putut fi proiectat în oraşul natal al regizorului, anul trecut.

Potrivit lui Cristian Mungiu, turul prin ţară al filmului său premiat cu Palme d’Or urmează să cuprindă 15-20 de oraşe. Acestea se vor adăuga celor în care „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” va fi distribuit prin reţeaua existentă de cinematografe private sau de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici