Mungiu şi Monica Bellucci, printre laureaţii premiilor satirice Gérard du Cinéma

Cristian Mungiu, Catherine Deneuve şi Monica Bellucci s-au numărat printre victimele "Gérard du Cinéma", premii satirice echivalente Zmeurei de Aur acordate la Hollywood, decernate marţi, la Paris, în direct, pe site-ul de internet al Paris-Première, cu o zi înainte de Festivalul de la Cannes.

17 afișări
Imaginea articolului Mungiu şi Monica Bellucci, printre laureaţii premiilor satirice Gérard du Cinéma

Mungiu şi Monica Bellucci, printre laureaţii premiilor satirice Gérard du Cinéma

Regizorul român Cristian Mungiu a primit o menţiune specială, "Gérardu du filmu roumanescu", pentru filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Mungiu "a concurat" la această categorie cu Cătălin Mitulescu ("Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii"), Radu Muntean ("Hârtia va fi albastră"), Corneliu Porumboiu ("A fost sau n-a fost") şi Tudor Giurgiu ("Legături bolnăvicioase").

Monica Bellucci şi Franck Dubosc au fost premiaţi cu "Gérard al disperării feminine" şi, respectiv, "Gérard al disperării masculine", pentru rolurile din filmele "Le Deuxième souffle" de Alain Corneau şi "Asterix la Jocurile Olimpice" de Thomas Langmann.

"Asterix la Jocurile Olimpice" a câştigat premiul "Gérard pentru cel mai prost film din 2007".

Un premiu special acordat pentru prima dată, "Gérard pentru actriţa pe care jurnaliştii se încăpăţânează să o numească «domnişoară»" , a fost acordat lui Catherine Deneuve, în timp ce Arielle Dombasle a primit din nou premiul "Gérard pentru actriţa care profită cel mai mult de reţeaua soţului".

Clovis Cornillac a fost premiat cu "Gérard pentru surogat", pentru rolul din filmul "Scorpion", în care pare că îl imită pe Bruce Willis.

Premiile Gérard, reprezentând cărămizi şi mistrii aurite, recompensează "cele mai proaste prestaţii din cea de-a şaptea artă" şi sunt plasate "sub înaltul patronaj moral al prenumelui simbol al patrimoniului francez al media şi cinematografiei (Gérard Depardieu, Gérard Lanvin, Gérard Holz)".

Printre categoriile de premii se mai numără "Gérard pentru cea mai proastă utilizare a timpului de joc", acordat părţii a patra a seriei "Taxi", cu Sami Naceri, care se afla în închisoare în timpul promovării filmului, "Gérard pentru compromis alimentar" şi "Gérard pentru cel mai prost rol de animal interpretat de un animal".

Juriul care acordă premiile este format din 50 de jurnalişti care aparţin redacţiilor unor publicaţii sau posturi de televiziune celebre în Franţa, printre care se numără France 2, Le Point, Le Monde, Le Nouvel Observateur, Direct 8, Elle şi Paris Première.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici