Mungiu şi Porumboiu merg din nou la Cannes

"Amintiri din Epoca de Aur", un film colectiv scris şi produs de Cristian Mungiu, şi lungmetrajul "Poliţist. Adjectiv", de Corneliu Porumboiu, au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (13 - 24 mai), în secţiunea Un Certain Regard.

86 afișări
Imaginea articolului Mungiu şi Porumboiu merg din nou la Cannes

Regizorul Corneliu Porumboiu (Imagine: Mediafax Foto)

Filmul "Amintiri din Epoca de Aur" este regizat de Cristian Mungiu, câştigătorul din 2007 al premiului Palme D'Or, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Pelicula ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor '80, recuperând umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască perioadei.

Poveştile Amintirilor îşi propun să recupereze amănuntele uitate din copilăria celor care s-au născut ca decreţei şi care trăiesc astăzi cu nostalgia obiectelor, muzicii şi obiceiurilor tinereţii lor: cântatul imnului la începutul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banană de Crăciun, încercarea de a economisi monede de un leu şi trei lei la borcan, vândutul sticlelor goale pentru bani de buzunar şi multe altele.

Lungmetrajul "Poliţist. Adjectiv" (cunoscut iniţial cu titlul "Intermediar") spune povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur).

Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa.

Comedia a fost realizată la începutul anului acesta, la Vaslui, oraşul natal al lui Corneliu Porumboiu, care a fost şi locul de filmare al peliculei de debut a regizorului - "A fost sau n-a fost?", recompensată cu Camera d'Or la Cannes, în 2006.

"Amintiri din Epoca de Aur" şi "Poliţist. Adjectiv" vor rula în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai -7 iunie).

Lungmetrajul scris şi produs de Mungiu va deschide Tiff-ul pe 29 mai, la Cinema Republica, iar pelicula regizată de Porumboiu va putea fi văzută la Cluj în premieră în România

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici