National Geographic îşi aniversează ziua de naştere

  • Societatea National Geographic a fost înfiinţată în anul 1888.
  • Pe 22 septembrie 1888 a fost publicat primul număr al revistei National Geographic.
  • La 1 septembrie 1997 a fost înfiinţat canalul de televiziune National Geographic Channel.
157 afișări
Imaginea articolului National Geographic îşi aniversează ziua de naştere

Sursa Foto - Flickr

National Geographic îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 27 ianuarie.

Societatea National Geographic a fost înfiinţată în anul 1888.

Pe 22 septembrie 1888 a fost publicat primul număr al revistei care îi poartă numele. Revista a fost de atunci menită să aducă informaţii despre geografie, istorie, antropologie şi ştiinţă către publicul american.

Revista era citită de copii, adulţi, profesori, pasionaţii de istorie, tocilarii amatori după geografie, turişti, dar şi de savanţi.

În 1975 a apărut primul număr din seria revistelor National Geographic Kids - o versiune pentru copii, lansată sub numele de National Geographic World.

În 1990 au fost publicate toate ediţiile în format electronic.  

La 1 septembrie 1997 a fost înfiinţat canalul de televiziune National Geographic Channel. De atunci difuzează documentare şi reportaje despre geografie, istorie, zoologie, antropologie, astronomie, tehnologie, dar şi despre trenduri, culturi, comportamente şi mentalităţi umane. 

În 2017, televiziunea, revista şi societatea National Geographic, care aparţineau companiei 21st Century Fox, au fost cumpărate de The Walt Disney Company. 

   

Sursa- National Today 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici