GALERIE FOTO  Natura şi spaţiul urban, prin ochii Irinei Neacşu. Expoziţia 1,61, inspirată din legea armoniei universale, îşi deschide porţile la Bucureşti

  • Irina Neacşu este designer şi artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”.
  • Aceasta anunţă lansarea unei noi expoziţii personale de pictură: 1,61: Unuvirgulăşaişunu.
  • Expoziţia va fi găzduită de Art Yourself Gallery din Bucureşti, în perioada 1 iulie - 10 septembrie 2021.
251 afișări
Imaginea articolului Natura şi spaţiul urban, prin ochii Irinei Neacşu. Expoziţia 1,61, inspirată din legea armoniei universale, îşi deschide porţile la Bucureşti

Intitulată 1,61: Unuvirgulăşaişunu, expoziţia reuneşte o serie de lucrări în ulei si acuarelă, gândite ca o colecţie de investigări ale armoniei în spaţiul urban, construit de om şi de natură.

1:1,618 este proporţia de aur, lege a armoniei universale generatoare de descoperiri estetice tangente misticismului, îngăduitoare cu necunoşterea umană, şi ataşată adevărului imperturbabil al naturii. Unuvirgulăşaişunu este căutarea armoniei individuale, cu exerciţii de amintire, de acceptare şi de renunţare. În căutarea armoniei se deschid şi închid uşi, se caută mulţumirea, înţelegerea, iertarea.

Vorbim mult, în ultima vreme, despre pandemie şi efectele ei emoţionale, despre felul în care am acceptat sau nu schimbarea, despre izolare, despre plictiseală şi despre frică. Adevărul este că pentru noi, generaţie a păcii, acest exerciţiu este o minusculă încercare, departe de dramele războaielor, foametei şi dezastrelor naturale. Ce spun eu, prin plantele mele, sunt realităţi ale individului independente de subiectul pandemiei, însă cred că acum, poate mai acut, sunt resimţite universal. Nevoia de a găsi armonia în condiţii impuse, încercările de autodefinire în spaţii neîncărcate de stimuli externi, durerile pierderilor şi găsirilor. Găsesc în plante metaforele necesare expresiei, şi le aduc în mediul urban – scenă a parcursurilor, iubirilor, opririlor şi căutărilor, a amintirilor şi a prezentului meu”, spune Irina Neacşu.

„Lucrările din colecţia unuvirgulăşaişunu sunt lucrări de artă botanică. Ele pun accentul pe realităţi amintite, compuse, reîntregesc spectrul emoţional al unor momente, sau perioade, prin ipostaze efemere, sau suprarealiste. Asemenea unui dor, sau a unei frici, plantele din 1,61 sunt mai mult sau mai puţin reale, mai mult sau mai puţin clare, însă există ca martor al trecutului şi ca bornă a schimbării”, adaugă ea.

Expoziţia cuprinde 21 de lucrări, în ulei pe pânză, acuarelă pe hârtie şi acuarelă pe vellum şi poate fi admirată la Art Yourself Gallery din Bucureşti, din Bulevardul Dacia 51, etaj 1, în perioada 1 iulie – 10 septembrie, pe bază de programare telefonică în prealabil la numărul 0724.244.284.

Art Yourself Gallery este un spaţiu destinat artei contemporane, care aduce în prim plan artişti români din generaţii, viziuni şi abordări diferite, care încearcă să exprime prin forme şi mesaje idei, senzaţii, emoţii şi căutări.

Expoziţiile, vernisajele şi evenimentele Art Yourself menţin vii legăturile dintre artişti şi public, conferind un plus de efervescenţă producţiei artistice, dar şi o interacţiune continuă între estetic şi ideatic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici