New York Times se pregăteşte să introducă taxe pentru accesarea ediţiei online

Preşedintele New York Times, Arthur Sulzberger Jr., se pregăteşte să anunţe că publicaţia va începe să perceapă taxe pentru accesul la site-ul său, au declarat surse din cadrul companiei, citate de New York Magazine, în ediţia online.

56 afișări
Imaginea articolului New York Times se pregăteşte să introducă taxe pentru accesarea ediţiei online

New York Times se pregăteşte să introducă taxe pentru accesarea ediţiei online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După mai bine de un an de dezbateri în cadrul managementului publicaţiei, s-a luat decizia de a se introduce fie acelaşi sistem de plăţi ca la Wall Street Journal, fie un sistem de măsurare similar cu cel al Financial Times, cititorii având posibilitatea de a citi un anumit număr de materiale gratuit, înainte de a li se cere să se aboneze.

Pentru moment, The Times trebuie să ia o decizie privind stabilirea numărului de materiale care pot fi accesate gratuit. Unul dintre prietenii lui Sulzberger a declarat că o decizie finală va fi luată în decurs de câteva zile, informaţie confirmată de un responsabil redacţional.

The Times a luat în calcul trei tipuri de strategii pentru perceperea de taxe pentru conţinutul său online. Printre aceste opţiuni, una a fost o metodă tradiţională, după modelul The Wall Street Journal, urmând ca unele dintre secţiunile site-ului să poată fi accesate gratuit şi unele numai pe bază de abonament. O altă opţiune a fost un sistem bazat pe contorizare, cu un anumit număr de materiale oferite gratuit.

Decizia de a introduce taxe pentru accesarea conţinutului său online este una extrem de importantă pentru New York Times şi vine la încheierea unui an de discuţii pe această temă.

Argumentul în favoarea menţinerii gratuităţii NYTimes.com este că acesta este un ziar internaţional de limba engleză preferat de public, care are o audienţă de peste 20 de milioane de cititori unici şi care ar avea de câştigat de pe urma unei publicităţi online ajunsă la maturitate. De altfel, prima pagină a NYtimes.com a fost vândută integral, în mai multe ocazii, pe parcursul lui 2009. În plus, în condiţiile în care alte ziare nu au reuşit să supravieţuiască migraţiei către online, New York Times ar fi ultima publicaţie care rezistă şi care ar putea atrage şi mai mulţi cititori.

Pe de altă parte, introducerea taxei de acces pentru versiunea online riscă să determine o scădere a traficului şi a veniturilor din publicitate. Cu toate acestea, declinul publicităţii de pe parcursul ultimului an sugerează că este posibil ca advertisingul online să nu fie suficient pentru a menţine publicaţia în viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici