News Corp a avut un departament secret care se ocupa de sabotarea concurenţilor prin piratarea produselor

Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, a avut un departament secret care se ocupa cu sabotarea concurenţilor, promovând piratarea produselor rivale, potrivit ziarului australian Financial Review, care a publicat miercuri rezultatele unei investigaţii începute acum patru ani.

149 afișări
Imaginea articolului News Corp a avut un departament secret care se ocupa de sabotarea concurenţilor prin piratarea produselor

News Corp a avut un departament secret care se ocupa de sabotarea concurenţilor prin piratarea produselor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Financial Review scrie, citând documente obţinute în urma investigaţiei, că News Corp a înfiinţat la mijlocul anilor '90 divizia Operational Security.

Personalul unităţii a fost "populat" de foşti ofiţeri din poliţie şi servicii de informaţii, care "spărgeau" codurile cartelelor smartcard ale clienţilor serviciilor concurente de televiziune cu plată (pay-TV) pentru a vinde apoi la negru cartele pirat care ofereau acces gratuit la acele servicii, provocând pierderi de milioane de dolari companiilor rivale, notează publicaţia australiană.

Departamentul funcţiona din sediul subsidiarei NDS a News Corp, iar scopul iniţial al operaţiunii era de a depista persoanele care piratează produsele News Corp.

Reprezentanţii News Corp neagă că grupul s-ar fi implicat în promovarea pirateriei serviciilor pay-TV.

NDS a fost preluată recent de Cisco Systems pentru 5 miliarde de dolari.

Financial Review susţine că departamentul a ajutat News Corp să cumpere la preţuri foarte mici competitori ca DirecTV SUA sau Telepiu Italia.

News Corp deţine 25% din acţiunile celui mai mare furnizor de servicii pay-TV din Australia, Foxtel, care vrea să preia rivalul Austar.

BBC a prezentat luni un documentar potrivit căruia NDS ar fi angajat un "consultant" pentru a publica pe internet codurile de criptare ale serviciilor ITV Digital, unul dintre principalii concurenţi ai Sky TV, companie deţinută atunci de Murdoch.

ITV Digital s-a închis în 2002, parţial din cauza piratării la scară largă a serviciilor companiei în urma publicării codurilor pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici