Nigel Kennedy, în concert la Bucureşti pe 2 aprilie - VIDEO

Violonistul Nigel Kennedy revine la Bucureşti pentru un concert, pe 2 aprilie, pe scena Sălii Palatului, după ce va cânta în această primăvară şi la Cluj-Napoca şi Timişoara, informează organizatorii evenimentelor.

400 afișări
Imaginea articolului Nigel Kennedy, în concert la Bucureşti pe 2 aprilie - VIDEO

Nigel Kennedy, în concert la Bucureşti pe 2 aprilie - VIDEO

Artistul britanic va susţine un concert de jazz, alături de grupul său de jazz-fusion - Nigel Kennedy Quintet din componenţa căruia fac parte: Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic şi Tomasz Grzegorski. În concertele susţinute în acompaniamentul Nigel Kennedy Quintet, artistul oferă audienţei o aventură îndrăzneaţă în diverse stiluri muzicale, de la clasic, la jazz, la fusion, la rock.

Reprezentaţia de la Bucureşti va cuprinde un program variat - piese originale de jazz îmbinate armonios cu prelucrări muzicale după Jimi Hendrix, precum "Purple Haze" şi "3rd Stone From The Sun", compoziţii din repertoriul trupei The Doors, pentru care Nigel Kennedy a cunoscut celebritatea.

Concertul este organizat de Asociaţia Culturală Maria Domina şi agenţia Vreau Bilet.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate prin intermediul agenţiei Vreau Bilet de la Unirea Shopping Center, Sala Palatului, Librăria "Mihai Eminescu", în reţeaua Eventim şi online prin www.vreaubilet.ro. Preţul unui bilet variază între 80 şi 250 de lei în funcţie de categoria de loc.

Anul acesta, artistul va susţine, în premieră, şi două concerte la Timişoara (29 martie) şi Cluj Napoca (31 martie).

Artistul nu se află pentru prima dată în România. Anul trecut, Nigel Kennedy a concertat la Bucureşti alături de Damian Drăghici, într-un spectacol extraordinar, susţinut în Piaţa Constituţiei. El a mai susţinut concerte în Bucureşti şi în cadrul mai multor ediţii ale Festivalului "George Enescu".

Nigel Kennedy a fost, de la o vârstă fragedă, protejatul lui Yehudi Menuhin şi a studiat la şcoala acestuia. După moartea lui Menuhin, s-a aflat că violonistul legendar a finanţat personal educaţia lui Kennedy. În septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră, funcţie ce a fost deţinută şi de lordul Menuhin.

Discografia artistului este extrem de populară. Versiunea sa a celebrelor "Anotimpuri" ale lui Antonio Vivaldi a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor, vânzându-se în peste 2 milioane de exemplare şi rămânând peste doi ani în topurile de specialitate. De-a lungul carierei a concertat în nenumărate rânduri alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori din întreaga lume şi a susţinut spectacole publice şi private pentru membrii familiei regale britanice.

A fost recompensat cu premii precum Outstanding Contribution to British Music, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards şi Switzerland's Gold Rose of Montreux. Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy deţine şi un instrument din 1732 produs de Carlo Bergonzi din Cremona ce a înlocuit în 1990 în mod surprinzător vioara sa Stradivarius "The Cathedral". A colaborat cu artişti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter şi Jack DeJohnette.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici