Noaptea Albă a Galeriilor, pe 10 iunie la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Vezi ce galerii participă

Noaptea Albă a Galeriilor va avea loc anul acesta pe 10 iunie, atât în Capitală, cât şi la Cluj-Napoca, în peste 60 de spaţii din cele două oraşe în care publicul va putea vedea creaţii a sute de artişti români şi străini, potrivit site-ului oficial al evenimentului, lansat joi.

472 afișări
Imaginea articolului Noaptea Albă a Galeriilor, pe 10 iunie la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Vezi ce galerii participă

Noaptea Albă a Galeriilor, pe 10 iunie la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Vezi ce galerii participă

Evenimentul se află la cea de-a cincea ediţie, iar noutatea acesteia este faptul că se va desfăşura şi la Cluj-Napoca, unde participă 12 galerii. La Bucureşti, participă 54 de galerii şi spaţii alternative, conform noapteagaleriilor.ro.

În această noapte specială, galeriile au intrare liberă şi program prelungit până la ora 4.00 a doua zi. Programul galeriilor implicate şi numele artiştilor ale căror creaţii vor putea fi văzute în această noapte sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

VEZI AICI CE GALERII DIN BUCUREŞTI PARTICIPĂ LA EVENIMENT

VEZI AICI CE GALERII DIN CLUJ PARTICIPĂ LA EVENIMENT

Cele trei centre Cicloteque (de la Facultatea de Drept, din Parcul Herăstrău şi din Parcul Tineretului) vor fi deschise până la ora 5.00, pentru cei care doresc să ia o bicicletă gratuit şi să meargă astfel de la o galerie la alta.

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) este un eveniment organizat de Asociaţia Ephemair. Prima ediţie a NAG a avut loc în 2007 fiind, după Noaptea Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfăşurat pe durata unei nopţi din România.

În ultimii cinci ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti. Multitudinea de evenimente, expoziţii, performance-uri, muzică contemporană, teatru, diversitatea spaţiilor în care se regăsesc galerii cu un portofoliu important de artişti români, spaţii alternative, instituţii care pentru o noapte devin galerii de artă, ateliere sau intervenţii ale artiştilor în spaţiul urban, toate acestea formează harta NAG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici