Noaptea Albă a Teatrului Independent: Spectacole, expoziţii de fotografie, ateliere de mişcare - FOTO

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe a Teatrului Independent va avea loc în noaptea de 8 spre 9 octombrie între orele 18:00 şi 5:00,în spaţii precum Godot Cafe Teatru,Teatrul de Artă, Unteatru,Teatrul Luni „Green Hours”,Anav, Linotip şi Griviţa 53 (The 53), prezentând spectacole,expoziţii şi ateliere.

564 afișări
Imaginea articolului Noaptea Albă a Teatrului Independent: Spectacole, expoziţii de fotografie, ateliere de mişcare - FOTO

Noaptea Albă a Teatrului Independent: Spectacole,expoziţii de fotografie,ateliere de mişcare

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Compania de Teatru D’Aya organizează Noaptea Albă a Teatrului Independent, eveniment ajuns la a doua ediţie. Anul acesta, programul este mai amplu şi cuprinde atât spectacole, cât şi evenimente conexe. În plus, spaţiile de desfăşurare sunt mai numeroase: Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă, Unteatru, Teatrul Luni „Green Hours”, Anav, Linotip şi Griviţa 53 (The 53), acesta din urmă fiind spaţiul care va găzdui, în aproximativ trei ani, primul teatru independent construit în România – o iniţiativă a lui Chris Simion-Mercurian (până când The 53 devine un teatru, evenimentele sunt găzduite de vecinii de la J’ai Bistro, Griviţa 55).

În aceste spaţii vor fi prezentate nouă spectacole independente dintre cele mai bune ale stagiunii actuale: „Şi veni bărbatul la femeie” (regia Bogdan Budeş), „Pam pam” (regia Bogdan Huşanu), „Aleargă - Fals jurnal de jogging” (regia Silvia Călin), „Mălăieş în călcăieş” (regia Daniel Chirilă), „Romantic Fools” (regia Toma Dănilă), „Omul care mânca lumea” (regia Alexandru Mâzgăreanu), „Fata din curcubeu” (regia Lia Bugnar), „Ce zile frumoase” (regia Sânziana Stoican), „Once Upon” (regia Daniel Chirilă). În program este inclus şi un concert de poezie urbană, susţinut de Alex Ştefănescu, precum şi un spectacol-lectură, în regia lui Chris Simion-Mercurian: „Copilul lui Noe”.

La Godot Cafe Teatru amatorii de teatru pot urmări de la ora 18:00 „Şi veni bărbatul la femeie” (Producător Teatrul de Artă şi Teatrul Fără Frontiere), distribuţie: Mihaela Sîrbu, Lucian Pavel,, regie: Bogdan Budeş, durată: 1h40min.

De la ora 21:00, tot la Godot Cafe este programat spectacolul „Pam Pam” (Producător Teatrul de Artă), din distribuţie fac parte George Constantinescu, iar regia este semnată de Bogdan Huşanu.

La Teatru de Artă, de la ora 20:00 va putea fi vizionat spectacolul „Omul care mânca lumea”, din distribuţie făcând parte actorii Şerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ştefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Mâzgăreanu.

La Un teatru, pe seară, de la ora 23:00 se va juca spectacolul „Ce zile frumoase” cu actorii Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan în distribuţie, în regia Zânzianei Stoican.

Teatru Luni Green Hours prezintă de la ora 19:00 „Once Upon” (Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr). Din distribuţie fac parte Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraş, Tiberiu Enache,Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă, imaginator Daniel Chirilă, muzicolog Ovidiu Cosovanu.

Noaptea Albă a Teatrului Independent 2016 s-a extins şi în zona conferinţelor şi a atelierelor: după spectacolul „Once Upon” de la Teatrul Luni „Green Hours” va avea loc dialogul „Frilensăr Face to Face – Teatrul independent şi critica”, iar la Griviţa 53, este programat un dialog al lui Marian Râlea cu publicul, având ca temă teatrul independent în România.

Ca şi anul trecut, Noaptea Albă a Teatrului Independent acoperă şi zona artei vizuale: pe toată durata evenimentului, se poate vizita expoziţie de fotografie argentică – Allkimik, la Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV, iar la Griviţa 53, expoziţia de fotografie Ştefan Răcilă.

Una dintre noutăţile cele mai importante ale ediţiei actuale este organizarea de ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Arcadie Rusu şi Ioana Marchidan. Cu această ocazie, are loc deschiderea LINOTIP – Centru Independent Coregrafic.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Partenerii evenimentului sunt ARCUB Bucureşti 2021 – Capitală Culturală a Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti.

Intrarea la evenimente este liberă ediţia a II-a în funcţie de capacitatea spaţiilor de joc. Mai multe detalii pot fi aflate pe pagina de Facebook

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici