Numărul vizitatorilor de la Gaudeamus, cu circa 4.000 mai mare decât anul trecut

Numărul românilor iubitori de carte care au trecut, anul acesta, pragul celei de-a XIV-a ediţii a Târgului Gaudeamus, organizat la Pavilionul Central Romexpo în perioada 21 - 25 noiembrie, a fost de circa 96.000, în creştere cu 4.000 faţă de ediţia 2006, anunţă organizatorii.

2 afișări
Imaginea articolului Numărul vizitatorilor de la Gaudeamus, cu circa 4.000 mai mare decât anul trecut

Numărul vizitatorilor de la Gaudeamus, cu circa 4.000 mai mare decât anul trecut

De asemenea, suprafaţa târgului, de 10.000 metri pătraţi, a depăşit-o cu aproximativ 10% pe cea a ediţiei de anul trecut, în timp ce numărul expozanţilor a crescut de la 400, cât a fost în 2006, la aproape 450.

Programul de manifestări al ediţiei a inclus peste 450 de evenimente (faţă de 430 în anul 2006), organizate în mai multe locaţii special amenajate în incinta pavilionului.

Sumele rezultate din vânzarea biletelor - circa 30.000 de lei - sunt destinate finanţării parţiale a proiectului "Un Nobel pentru literatura română", iniţiat de Radio România cu prilejul ediţiei precedente a Târgului Gaudeamus. Fondurile astfel create vor fi utilizate pentru finanţarea unor debuturi literare, traducerea lucrărilor unor scriitori români în limbi de circulaţie internaţională şi promovarea literaturii române peste hotare.

Obiectivul campaniei, pe termen mediu şi lung, este obţinerea unui Premiu Nobel de către un scriitor român.

Şi la această ediţie, în cadrul Târgului au fost organizate câteva secţiuni specializate: Bursa Educaţia - a cuprins 36 de instituţii de învăţământ sau cu preocupări directe în domeniul educaţional, din România şi din străinătate, grupate în aceeaşi zonă a Pavilionului Central; Salonul de Carte pentru Copii "Ion Creangă", ediţia a patra, a cuprins standuri de carte, reviste şi materiale educaţionale dedicate exclusiv copiilor, Café Internet, spaţii destinate atelierelor de colorat, cenaclului de lectură şi jocurilor şi expoziţii de artă plastică; Expoziţia aniversară Gabriel Garcia Marquez, organizată pentru prima dată în Europa la Târgul Gaudeamus, a marcat o triplă aniversare: 80 de ani de la naşterea lui Marquez, 40 de ani de la prima publicare a romanului "Un veac de singurătate" şi 25 de ani de la primirea Premiului Nobel pentru literatură; Salonul Tinerilor Artişti, ediţia I; Expoziţia "Matematica 2000", a prestigioasei Cité des Sciences et de l'Industrie La Villette Paris; Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret 2007.

În cadrul târgului a fost organizată finala celei de-a cincea ediţii a Concursului Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu", la care au participat elevi de liceu, câştigătorii finalelor zonale, organizate pe parcursul acestui an în Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, Constanţa şi Iaşi. Câştigătorii concursului sunt: Emanuela Stanisav (Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" Timişoara) - locul 1, Adela Diaconu (Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" Craiova), locul 2, şi Alexandru Şerban (Liceul Teoretic "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din Hârlău) - locul 3. Premiile oferite de organizatori au constat în sume de bani destinate achiziţiei de cărţi din târg şi în cărţi oferite de editurile Albatros, Fortuna, Pro Editura şi Tipografie şi Paralela 45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici