- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.02.2024, 08:14)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului” de Emily Nagoski şi Amelia Nagoski
„Burnout este etalonul cărţilor de dezvoltare personală: prezintă teorii ştiinţifice revoluţionare cu energie, empatie şi inteligenţă. Autoarele ştiu exact ce se petrece în creierul tău obosit [...] Îţi poate schimba cu adevărat viaţa!“ Sarah Knight
Urmărește
200 afișări
O carte pe zi:„Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului” de Emily Nagoski şi Amelia Nagoski
În urmă cu un an, în decembrie 2022, prezentam la această rubrică o carte de semnată de americana Imogen Dall, o tânără americană interesată de sănătatea mintală şi care a conceput un ghid de supravieţuirepentru sindromul burnout. Între timp au mai apărut alte cărţi la fel de interesante despre aceste sindrom, între care şi cea pe care o semnalăm astăzi.
Sindromul burnout a devnit tot mai cunsocut în lumea profesională din ultimele decenii, mai ales că se presupune că duce la depresie. Este considerat o boală profesională şi se manifestă prin oboseală cronică, epuizare, lipsă de motivaţie, frustrare şi emoţii negative. Specialistii in resurse umane colaboreaza indeaproape cu medici specializati in diverse ramuri ale medicinei si cu psihoterapeuti in incercarea de a combate aceasta disfunctie profesionala intalnita tot mai des in randul angajatilor. Termenul a fost folosit pentru prima dată in anul 1970 de psihologul american Herbert Freudenberger pentru a descrie consecinţele severe ale stresului şi ale asteptărilor nerealiste pe care oamenii le au faţă de climatul de lucru. Psihologii susţin că fenomenul de burnout apare fără să realizăm, ne seacă de energie, ne deprimă fără să conştientizăm de ce. Indiferent de sex, naţionalitate, natura companiei in care lucrăm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ai votat răul cel mai mic ca să afli că e răul cel mare. Ți-a mai rămas o singură opțiune
-
Războiul din Ucraina, ziua 1017. Podul Crimeei a fost închis, după ce au fost raportate atacuri ucrainene cu drone
-
„Problema numărul unu nu este NATO, nici măcar Ucraina”. Uniunea Europeană riscă să fie prinsă în războiul comercial dintre SUA şi China
-
Redeschiderea Catedralei Notre-Dame: Un mesaj al Papei va fi citit la începutul evenimentului
Autoarele cărţi de acum sunt două femei: Emily şi Amelia Nagoski. Emily Nagosli este cercetătoare, profesoară, vorbitoare motivaţională şi autoarea bestsellerului Arta sexualităţii. Deţine un doctorat în sănătate şi o diplomă de masterat în consiliere de la Universitatea din Indiana. Amelia Nagoski are un doctorat în muzică de la Universitatea din Connecticut. Este asistent universitar şi coordonator muzical la Universitatea Western New England şi susţine prezentări despre relevanţa ştiinţei comunicării şi a studiilor psihologice.
Scriu editorii: „Această carte se deosebeşte de orice altceva vei citi despre epuizarea fizică, mentală şi emoţională – pe scurt, despre burnout. Bazându-se pe date ştiinţifice, dar şi pe numeroase poveşti de viaţă distilate în câteva personaje simpatice, autoarele Emily şi Amelia Nagoski explică, într-un limbaj accesibil tuturor, de ce burnout-ul le afectează mai mult pe femei şi oferă un plan simplu pentru a reduce stresul, a face faţă emoţiilor neplăcute şi a trăi „bucuroasă până la adânci bătrâneţi.
Află cum poţi să finalizezi ciclul stresului şi să reintri într-o stare echilibrată şi productivă. Odihna, relaţiile cu ceilalţi şi renunţarea la autocritică sunt secretele prevenirii burnout-ului, dar şi ale refacerii după o stare de epuizare.
Optimismul, generozitatea şi energia autoarelor, umorul lor, sfaturile practice, exerciţiile şi fişele de lucru pe care le vei descoperi în carte te vor face să te simţi gata de acţiune. Nu aştepta ca lumea să se schimbe – dă tu startul!”
Emily Nagoski şi Amelia Nagoski - Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului. Traducere din limba engleză de Mihala Sofonea. Editura Litera, colecţia Introspectiv. 381 pag.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Haosul alegerilor din România continuă. Turul II începe mâine, dar încă vin solicitări la CCR pentru anularea primului tur
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA avertizează împotriva amenințării Rusiei la adresa democrației. Antony Blinken: „Autoritățile române descoperă un efort rusesc de a influența alegerile prezidențiale”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Cum arată acum Nadia Dănciulescu, la 14 ani după ce a fost transformată complet în „Frumusețe pe Muchie de Cuțit” de la Pro TV
CANCAN.RO
Acești PENSIONARI din România vor primi 125 de lei în plus în decembrie, sub formă de pachete de Crăciun
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe