O carte pe zi: „Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului” de Emily Nagoski şi Amelia Nagoski

„Burnout este etalonul cărţilor de dezvoltare personală: prezintă teorii ştiinţifice revoluţionare cu energie, empatie şi inteligenţă. Autoarele ştiu exact ce se petrece în creierul tău obosit [...] Îţi poate schimba cu adevărat viaţa!“ Sarah Knight

190 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului” de Emily Nagoski şi Amelia Nagoski

O carte pe zi:„Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului” de Emily Nagoski şi Amelia Nagoski

În urmă cu un an, în decembrie 2022, prezentam la această rubrică o carte de semnată de americana Imogen Dall, o tânără americană interesată de sănătatea mintală şi care a conceput un ghid de supravieţuirepentru sindromul burnout. Între timp au mai apărut alte cărţi la fel de interesante despre aceste sindrom, între care şi cea pe care o semnalăm astăzi.

Sindromul burnout a devnit tot mai cunsocut în lumea profesională din ultimele decenii, mai ales că se presupune că duce la depresie. Este considerat o boală profesională şi se manifestă prin oboseală cronică, epuizare, lipsă de motivaţie, frustrare şi emoţii negative. Specialistii in resurse umane colaboreaza indeaproape cu medici specializati in diverse ramuri ale medicinei si cu psihoterapeuti in incercarea de a combate aceasta disfunctie profesionala intalnita tot mai des in randul angajatilor. Termenul a fost folosit pentru prima dată in anul 1970 de psihologul american Herbert Freudenberger pentru a descrie consecinţele severe ale stresului şi ale asteptărilor nerealiste pe care oamenii le au faţă de climatul de lucru. Psihologii susţin că fenomenul de burnout apare fără să realizăm, ne seacă de energie, ne deprimă fără să conştientizăm de ce. Indiferent de sex, naţionalitate, natura companiei in care lucrăm.

Autoarele cărţi de acum sunt două femei: Emily şi Amelia Nagoski. Emily Nagosli este cercetătoare, profesoară, vorbitoare motivaţională şi autoarea bestsellerului Arta sexualităţii. Deţine un doctorat în sănătate şi o diplomă de masterat în consiliere de la Universitatea din Indiana. Amelia Nagoski are un doctorat în muzică de la Universitatea din Connecticut. Este asistent universitar şi coordonator muzical la Universitatea Western New England şi susţine prezentări despre relevanţa ştiinţei comunicării şi a studiilor psihologice.

Scriu editorii: „Această carte se deosebeşte de orice altceva vei citi despre epuizarea fizică, mentală şi emoţională – pe scurt, despre burnout. Bazându-se pe date ştiinţifice, dar şi pe numeroase poveşti de viaţă distilate în câteva personaje simpatice, autoarele Emily şi Amelia Nagoski explică, într-un limbaj accesibil tuturor, de ce burnout-ul le afectează mai mult pe femei şi oferă un plan simplu pentru a reduce stresul, a face faţă emoţiilor neplăcute şi a trăi „bucuroasă până la adânci bătrâneţi.

Află cum poţi să finalizezi ciclul stresului şi să reintri într-o stare echilibrată şi productivă. Odihna, relaţiile cu ceilalţi şi renunţarea la autocritică sunt secretele prevenirii burnout-ului, dar şi ale refacerii după o stare de epuizare.
Optimismul, generozitatea şi energia autoarelor, umorul lor, sfaturile practice, exerciţiile şi fişele de lucru pe care le vei descoperi în carte te vor face să te simţi gata de acţiune. Nu aştepta ca lumea să se schimbe – dă tu startul!”

Emily Nagoski şi Amelia Nagoski - Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului. Traducere din limba engleză de Mihala Sofonea. Editura Litera, colecţia Introspectiv. 381 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici