O carte pe zi: „Confesiuni”, de Kanae Minato

Doi dintre elevii ei i-au ucis fiica. Acum, mama se răzbună.

121 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Confesiuni”, de Kanae Minato

O carte pe zi: „Confesiuni”, de Kanae Minato

„Echivalentul japonez al celor mai reuşite poveşti de suspans americane... Este cea mai încântătoare carte cu personaje malefice pe care o veţi citi în acest an. Un roman cutremurător, palpitant, scris într-un limbaj impecabil şi deosebit de expresiv”.

Kanae Minato, născută în 1973, este o scriitoare japoneză de fictiune polliţistă şi thrillere. A început să scrie în anii ei 30, a publicat mult, iar succesul în toată lumea l-a obţnut cu acest roman. A fost numită „regina inamisu” (mister), un subgen al mystery fiction. După acest roman s-a făcut un film, în 2010, regizat de Tetsuya Nakashima, care a primit în 2011 Premiul Academiei. În 2014 cartea a fost tradusă în negleză, succesul a fost fulminant şi Minato a primit Premiile Alex. Este membră a Mystery Writers din Japonia şi Honkaku Mystery Writers Club din Japonia.

Scriu editorii: „După ce rupe logodna în urma unei revelaţii tragice, Yūko Moriguchi nu mai trăieşte decât pentru unica ei fiică, Manami, în vârstă de patru ani. Acum, în urma unui accident petrecut la şcoala gimnazială la care predă, Yūko renunţă la profesorat şi îşi înaintează demisia. Dar mai întâi de toate, ea are o ultimă lecţie de predat. Povestea pe care le-o spune elevilor e una menită să anuleze tot ceea ce au ştiut ei vreodată despre doi dintre colegii lor, potenţând scenariul unei răzbunări diabolice.

Construit cu ajutorul mai multor voci narative şi abundând în răsturnări de situaţie cu totul imprevizibile, romanul Confesiuni sondează limitele pedepsei, disperării şi iubirii tragice, culminând într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte între profesor şi elev, care pune în pericol întreaga şcoală. Percepţia cititorilor asupra unei săli de clasă nu va mai fi niciodată aceeaşi”.

Kanae Minato este un magician al cuvintelor, aduce la viaţă poveşti captivante. „Confesiuni” e o capodoperă care a captivat inimile cititorilor de-a lungul anilor.

Kanae Minato Confesiuni. Traducere din limba engleză şi note de Oana-Celia Gheorghiu. Editura Litera. Colecţia Folio. 328 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici