O carte pe zi: „Întâlnire cu Regina. Marilyn Monroe şi Elisabeta a II-a a Angliei”, de Michelle Morgan

„Adevăratul atu al cărţii lui Morgan este abilitatea de a pune la microscop viaţa unei celebrităţi: cu cine s-a întâlnit, ce a purtat, ce a simţit; entuziasmul real al lui Marilyn la ideea întâlnirii cu Regina şi prietenia arătată fanilor sunt impresionate”. (The Toronto Star).

229 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Întâlnire cu Regina. Marilyn Monroe şi Elisabeta a II-a a Angliei”, de Michelle Morgan

Toate aceste calităţi sunt lesne de înţeles dacă privim biografia acestei autoare americane (care nu are nimic de a face cucelebra acttiţă franceză!). Michelle Morgan este autoarea şi coautoarea a nouă cărţi despre Marilyn Monroe, iar la cartea semnalată astăzi a lucrat nu mai puţin de 25 de ani! Deşi este un sibiect minor, care de-abia de acoperă câteva luni din viaţa actriţei de la Hollywood. În 1956, Marilyn Monroe, măritată cu faimosul scriitor Arthur Miller, ajunge în Marea Britanie, pentru patru luni, ca să facă un film – Prinţul adormit –, în care urma să joace şi celebrul Sir Laurence Olivier. Povestea acestei aventuri britanice începe cu aterizarea la Londra, pe 12 iulie 1956, a cuplului american, cu 27 de valize, în greutate de 390 de kilogram, şi e urmată de amănuntele vieţii de zi cu zi, într-o Anglie entuziasmată de prezenţa faimoasei perechi americane. Inclusiv întâlnirea cu Regina.

Scriu editorii: „În urmă cu aproape 70 de ani, americanii – printre ei şi sex-simbolul Marilyn Monroe – erau fascinaţi de familia regală britanică, iar ecourile acelei fascinaţii se resimt încă şi azi.

Regina Elisabeta a II a şi Marilyn Monroe: două personalităţi puternice, adulate şi uneori controversate, însă aflate mereu în atenţia publicului. Ideea că drumurile lor s ar putea intersecta ar fi părut oricui iluzorie, însă Marilyn şi a dorit o cu ardoare şi, atunci când Marilyn îşi dorea ceva, Marilyn obţinea.

Prilejul i s a ivit în vara anului 1956, când actriţa şi soţul ei, dramaturgul Arthur Miller, au petrecut patru luni în Londra pentru turnarea peliculei Prinţul şi dansatoarea, alături de o altă mare vedetă a filmului şi teatrului, Laurence Olivier.

Între solicitările platoului de filmare, curiozitatea uneori agresivă a presei şi disputele acide cu Laurence Olivier, care iniţial s a opus oricărei întâlniri între actriţă şi suverană, Marilyn a ştiut să şi urmărească visul cu stăruinţă. „Regina are o inimă caldă“, a declarat ea după cele câteva minute în care a vorbit cu Elisabeta a II a. Ce şi au spus?”

Michelle Morgan - Întâlnire cu Regina. Marilyn Monroe şi Elisabeta a II-a a Angliei. Traducere din limba engleză de Roxana-Cristina Gheorghe. Editura RAO. 296 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici