O carte pe zi: „Trăieşte printre ei ca să-i învingi” de Tamer Elnoury, Kevin Maurer

„Există în jur de 60 de grupări străine teroriste pe lista Departamentului de Stat al SUA. Aş spune că jumătate dintre acestea sunt facţiuni islamice radicale având acelaşi obiectiv: să doboare Occidentul. Eu sunt musulman. Sunt şi american, şi sunt îngrozit de ce fac”.

385 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Trăieşte printre ei ca să-i învingi” de Tamer Elnoury, Kevin Maurer

O carte pe zi: „Trăieşte printre ei ca să-i învingi” de Tamer Elnoury, Kevin Maurer

În toamna anului 2017 a făcut vâlvă apariţia cărţii pe care o semnalăm astăzi – un agent activ FBI dezvăluia detalii despre munca sa ca agent infiltrat în grupările islamice extremiste. Evident, precizează de mai multe ori că n-a folosit decât prenumele agenţilor din viaţa reală, pentru a-I proteja de inamicii Statelor Unite, şi a avut grijă să nu intre în prea multe detalii referitoare la pregătire, tactici şi proceduri utilizate de către FBI şi instituţiile însărcinate cu aplicarea legii. Numele agentului era Tamer Elnoury, fireşte una dintre multele lui identităţi false, Fiu al unor emigranţi egipteni în Statele Unite, Elnoury s-a alăturat poliţiei din New Jersey, la terminarea studiilor, după care a fost recrutat de FBI care avea nevoie de agenţi care să vorbească fluent araba. A fost recrutat mai ales pentru că „ştia să relaţioneze cu oamneii.” Până la atentatele de la World Trade Center s-a ocupat intens de destructurarea unor reţele de trafic cu droguri. („În lumea drogurilor, totul ţinea de viteză – trebuia să te miştirepede şi să închei rapid tranzacţiile, căci la mijloc era vorba de mulţi bani, şi pentru oamenii imlicaţi, şi pentru marfa tranzicţionată. FBI-ul lucra mai încet.”) A fost implicat apoi într-o mulţime de planuri de dejucare a unor acţiuini teroriste, după ce şi-a creat o imagine şi o legendă de musulman foarte bogat care doreşte să ajute grupările extremiste. Una dintre operaţiuni viza deraierea unui tren pe ruta New York – Toronto, în care ar fi fost ucişi mulţimi de oameni nevinovaţi.

„Există în jur de 60 de grupări străine teroriste pe lista Departamentului de Stat al SUA. Aş spune că jumătate dintre acestea sunt facţiuni islamice radicale având acelaşi obiectiv: să doboare Occidnetul. Eu sunt musulman. Sunt şi american, şi sunt îngrozit de ce fac aceste animale aparţinând aceleiaşi religii.”

Scriu editorii: „Nu este un secret faptul că agenţiile americane duc un război global împotriva terorismului. Dar pentru prima dată, în această carte, un agent federal activ, american musulman, dezvăluie cum a infiltrat şi a destructurat o celulă teroristă din SUA. Tamer Elnoury, un agent sub acoperire experimentat, s-a alăturat unei unităţi antiteroriste de elită după 11 septembrie 2001. Scopul său expres este de a câştiga încrederea teroriştilor al căror obiectiv este să terorizeze cât mai mulţi americani, semănând groază şi confuzie. Elnoury şi unitatea sa sunt într-o cursă contracronometru în încercarea dificilă de a dejuca planurile teroriştilor, totul transformându-se într-o aventură plină de suspans.”

O carte care merită citită.

Tamer Elnoury şi Kevin Maurer – Trăieşte printre ei ca să-i învingi. Aventurile unui agent FBI musulman sub acoperire. Editura RAO. 330 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici