O celebră cântăreaţă braziliană de muzică bossa nova a murit

Astrud Gilberto, cântăreaţa braziliană de muzică bossa nova, cunoscută mai ales pentru melodia „The Girl from Ipanema", a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit BBC.

233 afișări
Imaginea articolului O celebră cântăreaţă braziliană de muzică bossa nova a murit

O celebră cântăreaţă braziliană de muzică bossa nova a murit

Ea a fost o vedetă a anilor '60 şi '70, atunci când înregistrat 16 albume şi a colaborat cu artişti celebri precum Quincy Jones şi George Michael.

Versiunea ei a piesei „The Girl From Ipanema" s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare şi a contribuit la răspândirea în lume a stilului muzical bossa nova.

Sofia Gilberto, nepoata artistei, a anunţat vestea morţii acesteia pe Instagram.

„Sunt aici pentru a vă aduce vestea tristă că bunica mea a devenit astăzi o vedetă şi este alături de bunicul meu João Gilberto. A fost o pionieră şi cea mai bună. La vârsta de 22 de ani, ea a dat voce versiunii în limba engleză a piesei Girl from Ipanema şi a dobândit faima internaţională", a scris Sofia pe reţeaua de socializare.

Paul Ricci, un chitarist din New York care a colaborat cu Gilberto, a confirmat vestea pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici