„Ochii pe mine!” Actorul Denis Hanganu: „Nu mai stă nimeni să-ţi acorde timp. Trebuie să prinzi totul din mers!” / „Celebritatea schimbă oamenii şi îmi pare rău că se întâmplă aşa”

  • Denis Hanganu: „Din cauza greutăţilor vremurilor prin care trecem, oamenii s-au mai potolit. Nu mai sar atât de uşor în a arunca cu piatra şi în a eticheta gratuit”
  • Denis Hanganu: „Pentru mine, rolul carierei nu a venit. Avem cale lungă! În meseria asta, cum se spune: suntem cai de cursă lungă”
  • Denis Hanganu: „Încerc să sfătuiesc cumva să avem grijă cum şi de cine ascultăm. Sfaturile şi poveţele astea ne pot schimba în bine sau nu viitorul”
466 afișări

Actorul Denis Hanganu – invitat miercuri seară în emisiunea „Ochii pe mine!”– îţi spune cât de greu a fost drumul succesului pentru tânărul talentat venit de la Huşi la Bucureşti, dar şi cum a ajuns să joace în filme şi în distribuţia marilor teatre bucureştene.

O discuţie adevărată despre viaţă, teatru, lume. Despre readaptare şi reinventare în pandemie. Despre mult aşteptatul rol al vieţii, gata să-i schimbe destinul actorului şi să facă istorie, dar şi despre multele sacrificii făcute în drumul către performanţă.

Denis Hanganu: „Ţin să contrazic multe obiceiuri sau preconcepţii legate de Vaslui!”

„Foarte multă lume, când vine, este uimită de curăţenie, de faptul că oamenii sunt primitori, stau la discuţii… Da, mediul este dur. Şi eu am avut o creştere puţin spartană, ca să fiu delicat în exprimare. Sigur să sunt anumite metehne. Însă, am întâlnit şi alte locuri în care regăsim aceleaşi probleme. Doar că, la un moment dat, s-o fi etichetat aşa în funcţie de nişte întâmplări şi a rămas impregnată imaginea asta!”, explică actorul.

Ce spune Denis Hanganu, despre roluri acceptate şi roluri refuzate: „Nu am probleme, nu am preconcepţii, dar cu dezbrăcatul gratuit…”

„Da, am refuzat şi roluri, respectiv proiecte. Aşa am crezut eu de cuviinţă că e bine pentru momentul respective. Eu am avut tot timpul o problemă în teatru, spre exemplu! Nu am probleme, nu am preconcepţii, dar, la fel, cu dezbrăcatul gratuit... Mă refer la gratuit, nu am absolut nicio o problemă. Mâine-poimâine, sunt absolut dispus pentru un film. Sau poate nu am crezut în rolul respectiv, în perspective. Şi atunci mai bine fac eu un pas în spate, rămânem prieteni şi ne auzim altădată!”

Denis Hanganu: „Pentru mine rolul carierei nu a venit. Avem cale lungă!”

Denis Hanganu recunoaşte unele dintre preconcepţiile existente în breaslă în legătură cu rolurile jucate de un actor. Cunoaştem cu toţii echichetările de genul „actor de telenovelă” sau „actor de reclamă”, comparativ cu actorii abonaţi de-a lungul timpului la roluri mari.  

Actorul susţine însă că vremurile pe care le trăim – cu o zonă culturală puternic avariată de pandemie – au schimbat în mare şi percepţiile oamenilor.

Tu ai mare dreptate, există preconcepţiile astea în breaslă. Totuşi, cu timpul, şi din cauza greutăţilor vremii şi a vremurilor prin care trecem, oamenii s-au mai potolit. Nu mai sar atât de uşor în a arunca cu piatra, în a eticheta gratuit şi atunci înţeleg. Înţeleg faptul că tu poţi să aştepţi rolul carierei dacă el va veni sau nu. Şi doare. (…) Nu, aş fi ipocrit! Pentru mine rolul carierei nu a venit. Avem cale lungă. De altfel, cum şi se spune meseria asta chiar este o meserie, zi suntem cai de cursă lungă.”

Denis Hanganu, despre timpul în teatrul de azi: „Indiferent de regizor de teatru, cam în o lună, maximum două trebuie scoasă premiera!”

Denis Hanganu mărturiseşte că actorii de astăzi trebuie să se adapteze vremurilor. Este o condiţie necesară şi obligatorie. Lucrurile sunt clare: oricât de talentat ai fi, nimeni nu-ţi acordă timp să ajungi la dedesubturile unui rol în timpul şi în stilul tău. Secretul este simplu: prinzi din mers sau pierzi trenul!

„Era absolut aplicabil în era lui Cojar (n.r. - Ion Cojar, regizor teatru), a lui Ciulei (n.r. - regizor Liviu Ciulei) la Bulandra, dar atunci ei şi dădeau timp. Trăim vremurile astea în care indiferent de regizor de teatru, cam în o lună, maximum două trebuie scoasă premiera. Nu avem timp să aşteptăm! E şi din cifre de multe ori! Nu mai stă nimeni să-ţi acorde timp, să stai tu o lună-două să studiezi, să ajungi tu la dedesubturile alea necesare şi trebuie să le prinzi din mers”, conchide actorul.

Denis Hanganu, despre celebritate şi preţul succesului: „Îmi pare rău că celebritatea schimbă oamenii!”

Da, celebritatea schimbă oamenii şi îmi pare rău că se întâmplă aşa. Eu aşa sunt crescut şi format şi nu după asta mă ghidez. De asta, în general, încerc să sfătuiesc cumva să avem grijă cum şi de cine ascultăm, că sfaturile şi poveţele astea ne pot schimba în bine sau nu viitorul.”

Autor: Mara Răducanu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici