Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte 87 de ani, cu "Macbeth"

Opera Naţională Bucureşti (ONB) sărbătoreşte 87 de ani de la instituţionalizare, cu un spectacol aniversar "Macbeth", de Giuseppe Verdi, care va fi pus în scenă duminică, informează instituţia.

65 afișări
Imaginea articolului Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte 87 de ani, cu "Macbeth"

Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte 87 de ani cu "Macbeth" (Imagine: Mediafax Foto)

Premiera spectacolului a avut loc pe scena lirică bucureşteană, pe 17 mai anul acesta. Regia acestei montări este semnată de Petrika Ionesco, iar concepţia scenografică îi aparţine lui Cătălin Ionescu-Arbore, directorul ONB.

Reprezentaţia de duminică se va bucura de prezenţa baritonului Alexandru Agache în rolul titular.

Alături de acesta, vor evolua artistul-invitat Sorin Drăniceanu (în rolul lui Banco) şi soliştii ONB Silvia Sorina Munteanu, Marius Manea, Liviu Indricău, Antonela Bârnat, Ştefan Schuller şi Ionuţ Gavrilă.

De asemenea, îşi vor da concursul orchestra ONB şi corul teatrului, pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Spectacolul se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Iurie Florea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici