Operaţiune în 28 de ţări împotriva unei reţele de pedofilie pe Internet

Parchetul din Florenţa şi agenţia de coordonare judiciară a Uniunii Europene Eurojust au lansat joi o vastă operaţiune împotriva unei reţele de pedofilie pe Internet în 28 de ţări, între care Franţa, Portugalia, Belgia şi Statele Unite, relatează presa italiană.

174 afișări
Imaginea articolului Operaţiune în 28 de ţări împotriva unei reţele de pedofilie pe Internet

Operaţiune în 28 de ţări împotriva unei reţele de pedofilie pe Internet (Imagine: Shutterstock)

În cadrul acestei operaţiuni, denumite "Operation Nanny", zece persoane au fost arestate în Italia, Statele Unite, Franţa şi Portugalia. De asemenea, 112 persoane sunt anchetate, iar presupusul lider al reţelei ar fi un italian.

Prin intermediul reţelelor de socializare, această grupare infracţională exploata sexual copii, potrivit anchetatorilor. Cei 14 italieni implicaţi în această anchetă sunt acuzaţi de asociere de infractori cu scopul difuzării de material pedofil.

În cursul anchetei, care a durat un an, au fost confiscate date informatice de pe servere din Statele Unite, care au permis dezvăluirea a numeroase comunităţi de pedofili care recrutau noi adepţi pe Internet, unde strângeau şi material pedofil.

Printre documente figurau înregistrări video şi fotografii cu copii de mai puţin de 11 ani şi chiar cu nou născuţi.

În total, reţeaua avea circa 700 de membri în toată lumea, inclusiv în ţări ca Arabia Saudită, Mexic, Chile, Argentina, Qatar şi Israel.

Adepţii se înscriau în reţea furnizând datele personale, adresele de e-mail şi semnând un document prin care acceptau în cunoştinţă de cauză să se înscrie într-o reţea consacrată pedofiliei.

Pe lângă cei 700 de adepţi, mii de persoane au vizionat fotografiile şi înregistrările de pe site.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici