Oprescu despre Dinică: Am pierdut o valoare naţională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că "atunci când vroiai să faci o enumerare a valorilor naţionale, unul din primele nume care îţi veneau în minte era Gheorghe Dinică", edilul subliniind că "se vorbeşte foarte puţin în România despre valori".

58 afișări
Imaginea articolului Oprescu despre Dinică: Am pierdut o valoare naţională

Oprescu despre Dinică: Am pierdut o valoare naţională (Imagine: Bogdan Stamtain/Mediafax Foto)

"Când vroiai să faci o enumare de valori naţionale unul din primele nume care îţi veneau în minte era Dinică. Vorbim foarte puţin despre valorile în România de astăzi. Iar de acum înainte o să vorbim şi mai puţin. Din păcate!", a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, doctorul Sorin Oprescu, primar al Bucureştiului.

În opinia edilului şef, Gheorghe Dinică era un om foarte importat atât pentru România "fiindcă era unul dintre puţinii români cu care oricine se putea mândri", cât şi pentru Bucureşti "fiindcă era unul dintre cetăţenii de onoare ai Capitalei".

"Am pierdut astăzi un om important şi, îndrăznesc să spun, am pierdut o valoare naţională. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Sorin Oprescu.

Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

A debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme ("După-amiaza unui torţionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inimă de ţigan"), dar şi în piese de teatru ("Tache, Ianke şi Cadâr", "În numele trandafirului" etc.).

A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu. Este societar de onoare al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici