Oracle acuză Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java

Grupul IT Oracle a acuzat în instanţă Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java, care stă la baza sistemului de operare Android, produs de deţinătorul celui mai popular motor de căutare pe Internet, potrivit le Figaro.

58 afișări
Imaginea articolului Oracle acuză Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java

Oracle acuză Google de încălcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oracle a depus la un tribunal american o plângere în care menţionează că Google a dezvoltat sistemul Android încălcând în mod repetat drepturile de proprietate intelectuală pentru Java, pe care le deţine după preluarea Sun Microsystems.

Oracle a cumpărat în ianuarie cu 5,6 miliarde de dolari Sun Microsystems, inventatorul Java. Grupul a cerut în instanţă ca Google să înceteze utilizarea tehnologiei şi să fie obligat la plata de daune.

În fiecare zi sunt vândute aproximativ 200.000 de telefoane mobile inteligente şi alte aparate care utilizează Android, a indicat directorul general al Google, Eric Schmidt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici