Ordinul „Meritul Cultural” conferit scenografului Dragoş Buhagiar şi Aureliei Corbeanu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit miercuri Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta spectacolului”, scenografului Dragoş Buhagiar, preşedinte al Uniunii Teatrale din România, precum şi vicepreşedintelui Uniunii, Aurelia Corbeanu.

87 afișări
Imaginea articolului Ordinul „Meritul Cultural” conferit scenografului Dragoş Buhagiar şi Aureliei Corbeanu

Sursa foto: Facebook

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acordat miercuri, cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, zi în care este celebrată şi Ziua Mondială a Teatrului, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale importante care vor avea loc anul acesta şi care marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură şi aspiraţii europene dintre România şi Republica Moldova. Este vorba de Festivalul Tradiţiilor Româneşti, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 17–19 mai 2024, şi care este organizat de către Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României şi de Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, ediţia a IX-a, care va fi organizată la Chişinău, în perioada 11-22 septembrie 2024, de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România şi al Institutului Cultural Român.

Totodată, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, în semn de apreciere a contribuţiei importante avute la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea în promovarea teatrului românesc atât în ţară, cât şi în străinătate, preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta spectacolului”, lui Dragoş Buhagiar, scenograf, preşedinte al Uniunii Teatrale din România, şi Aureliei Corbeanu, vicepreşedinte al Uniunii Teatrale din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici