Patriarhia Română a sesizat CNA pentru injurii aduse clerului Bisericii Ortodoxe Române de Mădălin Voicu

Patriarhia Română a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru analizarea unor emisiuni TV în care deputatul Mădălin Voicu a insultat clerul BOR şi conducerea acestuia, bazându-se pe generalităţi şi cazuri izolate.

1290 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română a sesizat CNA pentru injurii aduse clerului Bisericii Ortodoxe Române de Mădălin Voicu

Mădălin Voicu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Patriarhia Română consideră că exprimarea injustă şi insultătoare a deputatului PSD Mădălin Voicu privind clerul Bisericii Ortodoxe Române şi conducerea acesteia este dezonorantă pentru domnia sa, întrucât se bazează pe generalizări calomnioase ale unor cazuri izolate. Atitudinea sa promovează ostilitatea faţă de Biserică şi incită la ură faţă de o categorie socio-profesională, preoţimea, într-o perioadă în care în societatea românească există multă confuzie şi incertitudine. Din nefericire, astfel de atitudini sunt susţinute şi chiar încurajate de unele posturi de televiziune", se arată într-un un comunicat de presă de vineri al Patriarhiei.

În sesizarea făcută joi la Consiliul Naţional al Audiovizualului, Patriarhia Română solicită analizarea, conform prevederilor legii audiovizualului şi normelor CNA, a declaraţiilor făcute de Mădălin Voicu în două emisiuni difuzate de două posturi TV.

Presa a relatat că Mădălin Voicu a lansat un atac dur asupra preoţilor, spunând că în afară de trei pe care-i cunoaşte şi pentru care bagă mâna în foc, ceilalţi sunt "derbedei, cu Daniel în frunte".

"Înainte, credinţa în Dumnezeu, clerul, fermentul ăsta ortodox, chiar dacă suntem popor laic, avea o seminţie, o chestie, o pioşenie. Era o chestie serioasă. Acum e bişniţărie. Şi de la cap se împute peştele. Trei preoţi cunosc pentru care aş băga mâna în foc că sunt oameni care cred în meseria lor şi care sunt în stare să-ţi limpezeasca sufletul. Restul sunt derbedei, cu Daniel în frunte", a spus deputatul Mădălin Voicu la un post de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici