Paul Scofield, unul dintre cei mai mari actori clasici britanici, a murit

Paul Scofield, unul dintre cei mai mari actori clasici britanici ai generaţiei sale, recompensat cu premiul Oscar în 1966, a murit la vârsta de 86 de ani, a indicat, joi, agentul său.

115 afișări
Imaginea articolului Paul Scofield, unul dintre cei mai mari actori clasici britanici, a murit

Paul Scofield, unul dintre cei mai mari actori clasici britanici, a murit

Născut pe 21 ianuarie 1922, Paul Scofield a murit într-un spital din apropiere de reşedinţa sa din Sussex, sud-estul Marii Britanii. Actorul suferea de leucemie.

Paul Scofield a debutat ca actor în 1940. El a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru cel mai bun rol principal în 1966, pentru partitura din "A Man For All Seasons", de Fred Zinnemann.

Însă reputaţia sa de actor clasic se datorează rolurilor de pe scenele de teatru din Londra.

Având la activ cele mai prestigioase roluri shakespeariene, Scofield a fost considerat unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale, cu o prezenţă pe scenă calificată drept "monumentală" şi o voce comparată cu huruitul unui motor de Rolls-Royce.

Scofield a mai apărut în aproximativ zece lungmetraje, printre care s-au numărat "Quiz Show" de Robert Redford (1995), "Anna Karenina" (1985) şi "Vrăjitoarele din Salem" (1996).

Actorul a refuzat să fie înnobilat, spunând că preferă să fie "Domnul Oarecare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici