Pedro Almodovar: Regia de film este meseria cel mai apropiată de cea a lui Dumnezeu

Regizorul spaniol Pedro Almodovar a declarat, joi, la Cannes că ocupaţia lui reprezintă meseria "care se apropie cel mai mult de cea a lui Dumnezeu".

140 afișări
Imaginea articolului Pedro Almodovar: Regia de film este meseria cel mai apropiată de cea a lui Dumnezeu

Pedro Almodovar: Regia de film este meseria cel mai apropiată de cea a lui Dumnezeu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Regia de film reprezintă meseria care se apropie cel mai mult de cea a lui Dumnezeu: poţi să dai un corp imaginaţiei şi fanteziilor tale, este o putere uriaşă, iar acesta este lucrul care îmi place - acest rol de creator", a declarat Pedro Almodovar într-o conferinţă de presă organizată după proiecţia la Cannes a celui mai recent film al său, intitulat "La Piel que Habito".

"În plus, actorii sunt acolo, la dispoziţia noastră, pentru a da viaţă acestor fantezii", a adăugat regizorul spaniol.

Cel de-al 18-lea film al său, "La Piel que Habito", prezentat în competiţia oficială şi considerat unul dintre favoriţii din cursa pentru obţinerea trofeului Palme d'Or, aduce pe marele ecran povestea unui chirurg plastician, interpretat de Antonio Banderas, care se răzbună pentru dramele din viaţa lui - moartea soţiei şi violul comis asupra fiicei sale - pe un tânăr bărbat pe care îl transformă în femeie (rol jucat de Elena Ayana).

Pedro Almodovar a mărturisit cu această ocazie că s-a gândit pentru o vreme să facă acest film "în alb-negru şi sub forma unui film mut", însă a renunţat în cele din urmă la această idee.

Francezul Michel Hazanavicius, prezent în competiţia oficială de pe Croazetă, a acceptat însă această provocare şi a realizat un film mut turnat în alb-negru - "The Artist".

Pelicula "La Piel que Habito" este inspirată din romanul noir "Mygale" (1984), de Thierry Jonquet. Antonio Banderas este implicat în acest proiect la 20 de ani de la precedenta sa colaborare cu Almodovar, în "Leagă-mă strâns/ Átame!".

Prima colaborare dintre Antonio Banderas şi Pedro Almodovar datează din 1982, când cei doi au filmat comedia "Labirintul pasiunilor", pe vremea când actorul avea doar 22 de ani.

Antonio Banderas a jucat şi în "Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios", lansat pe marile ecrane în 1988.

Pedro Almodovar, în vârstă de 58 de ani, a fost premiat de două ori la Festivalul de Film de la Cannes. El a primit premiul pentru regie în 1999, pentru "Totul despre mama mea", şi premiul pentru scenariu, în 2006, pentru "Volver".

A 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 11 - 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici