Peliculele "Aferim! " şi "De ce eu? ", prezentate la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Londra (FFR) se va desfăşura în perioada 30 noiembrie - 6 decembrie şi va prezenta publicului britanic o selecţie de pelicule, precum "Aferim!", de Radu Jude, "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, şi "Comoara", de Corneliu Porumboiu.

191 afișări
Imaginea articolului Peliculele "Aferim! " şi "De ce eu? ", prezentate la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Peliculele "Aferim! " şi "De ce eu? ", prezentate la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Festivalul de Film Românesc de la Londra este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Festivalul va avea tema "Poveşti neîncheiate" şi va prezenta o selecţie atractivă şi provocatoare de titluri, în spaţiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho.

Invitaţi speciali din România vor fi prezenţi la proiecţii şi evenimente conexe festivalului. Între aceştia se numără regizorul Stere Gulea ("Moromeţii"), actorii Andreea Vasile ("De ce eu?") şi Toma Cuzin ("Aferim!" şi "Comoara"), scenaristul Alexandru Baciu ("Un etaj mai jos") şi producătoarea Florentina Onea ("Box").

"Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiţie, care se bucură de o audienţă foarte dedicată. Când a fost iniţiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei româneşti tocmai se lansa, aducând în prim plan actori şi regizori remarcabili. Susţinut şi insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producţii cinematografice româneşti foarte diverse, de cea mai bună calitate", a declarat Ramona Mitrică, director al festivalului, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul de Film Românesc de la Londra a fost întotdeauna un mijloc important de a transmite un mesaj pozitiv despre România. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Uniunea Cineaştilor din România şi cinematografele Curzon din Londra. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul www.rofilmfest.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici