Pentru ce sumă şi-a vândut Tina Turner drepturile muzicale

Tina Turner şi-a vândut drepturile asupra catalogului său muzical, care include hituri precum The Best şi Nutbush City Limits, către compania de editare muzicală BMG, anunţă BBC.

2186 afișări
Imaginea articolului Pentru ce sumă şi-a vândut Tina Turner drepturile muzicale

Tina Turner îşi vinde drepturile muzicale pentru 50 de milioane de dolari

De asemenea, BMG a achiziţionat drepturile asupra numelui şi imaginii lui Turner pentru viitoarele contracte de sponsorizare şi comercializare.

Compania nu a dezvăluit suma plătită, dar surse din industrie au declarat că ar fi vorba de peste 50 de milioane de dolari.

Turner a declarat că este încrezătoare că muzica ei se află "pe mâini de încredere".

În vârstă de 81 de ani, Tina Turner este una dintre cele mai cunoscute vedete din istoria muzicii pop.

Născută Anna Mae Bullock în Tennessee, s-a alăturat trupei lui Ike Turner ca solistă de acompaniament la vârsta de 18 ani. În decurs de doi ani, a devenit vedeta spectacolului, iar duo-ul a înregistrat o serie de hituri, precum A Fool In Love, River Deep, Mountain High şi Nutbush City Limits.

Ike şi Tina s-au căsătorit în 1962, dar relaţia lor a fost turbulentă, iar ea a intentat divorţ în anii '70.

Cariera solo a lui Turner a făcut un salt, cu cinci albume de platină, inclusiv Private Dancer din 1984, care a primit de trei ori discul de platină în Marea Britanie.

Printre cele mai mari hituri ale ei se numără piesa care dă titlul acelui disc, What's Love Got To Do With It, The Best, Steamy Windows şi Goldeneye, tema unui film Bond.

A primit 12 premii Grammy şi va intra în Rock & Roll Hall Of Fame ca artistă solo în octombrie - a doua ei intrare în panteon după admiterea alături de Ike Turner în 1991.

BMG intenţionează să prezinte munca lui Turner unor noi audienţe, în special pe platformele de streaming şi de socializare axate pe muzică, precum TikTok.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici