"Pentru el" - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc de la TIFF, acordat de Mediafax

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Zilele Filmului Românesc, acordat de Mediafax la TIFF 2009, a fost decernat filmului "Pentru el", regizat de Stanca Radu, sâmbătă seară, în cadrul galei Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

467 afișări
Imaginea articolului "Pentru el" - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc de la TIFF, acordat de Mediafax

"Pentru el" - premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc de la TIFF, acordat de Mediafax

"Sunt onorată să deschid seria premiilor din festival şi nu oricum, ci cu un premiu pentru o producţie românească. Şi pentru că Mediafax transmite întotdeauna primul ştirile, iat-o pe prima dintre ele", a declarat Raluca Teodorescu, director de marketing Mediafax, anunţând astfel câştigătorul, respectiv regizoarea Stanca Radu.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc de la TIFF, acordat de Mediafax, a fost ridicat de directorul de imagine al filmului, Bordi Istvan.

Distincţia Mediafax a fost oferită în cadrul galei de premiere TIFF 2009, la care participă şi premierul Emil Boc, dar şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

"Pentru el" (2008) este regizat de Stanca Radu, pe un scenariu de Stanca Radu şi Elisabeta Manea. Filmul o are în distribuţie pe Andreea Gramoşteanu, din echipa producţiei făcând parte şi Bordi Istvan (imagine), Gabriel Basalici (montaj) şi Alexandru Preoteasa (sunet).

"Pentru el" spune o poveste despre cum lucrurile pot merge rău în comunicarea pe internet. Scurtmetrajul se centrează pe ideea că, deşi eşti urmărit de o cameră de filmat, tot singur rămâi.

Programul de scurtmetraje de la Zilele Filmului Românesc a cuprins anul acesta şapte filme: "Bric-Brac" (regia Gabriel Achim), "Nunta lui Oli" (regia Tudor Jurgiu), "Renovare" (regia Paul Negoescu), "Pentru el" (regia Stanca Radu), "11 PM" (regia Alex Sava), "Tarantyno" (regia Mircea Nestor) şi "O familie" (regia Emanuel Pîrvu).

Mediafax a fost partener media exclusiv al Zilelor Filmului Românesc de la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

Zilele Filmului Românesc prezintă în fiecare an cele mai noi şi mai aşteptate producţii autohtone de lung şi scurt-metraj. Acesta a fost locul unde au putut fi văzute în premieră în România filmele care au marcat boom-ul cinematografiei româneşti din ultimii ani, de la "Occident" (regia Cristian Mungiu) la "Moartea domnului Lăzărescu" (regia Cristi Puiu) şi de la "A fost sau n-a fost?" (regia Corneliu Porumboiu) la "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (regia Cristian Mungiu).

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România ce şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea companiei Mediafax din Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici