Video Peste 10.000 de oameni au participat la prima ediţie a festivalului HeyDay - VIDEO

HeyDay Festival s-a încheiat cu succes,au anunţat organizatorii, care au comunicat că în cele trei zile (27-29 mai), s-au adunat în Parcul Izvor peste 10.000 de oameni care s-au bucurat de muzica tribute cântată de artişti, printre care şi Vizi Imre sau Trupa 23, al cărui toboşar e Bogdan Naumovici.

390 afișări

HeyDay, cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, aflat la prima ediţie, s-a desfăşurat weekend-ul trecut, între 27 şi 29 mai, în Parcul Izvor, cu 30 de artişti locali şi internaţionali, fiind organizat de creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, şi produs de Piece of Light.

HeyDay Festival a adunat în Parcul Izvor, în cele trei zile, peste 10.000 de oameni care s-au bucurat atât de muzica bună, cât şi de activităţile recreative gratuite, precum tatuaje, make-up şi coafuri, jocuri muzicale pentru copii, filme documentare, studio foto, plus colţul gastronomic pentru toate gusturile.

Publicul a cântat hituri legendare cu peste 30 de artişti din UK, Italia şi România Pe cele două scene principale, River Stage şi Park Stage, au performat artişti internaţionali care au parcurs mii de kilometri pentru a încânta publicul din România cu hituri nemuritoare, precum "We are the Champions", "Stairway to Heaven", "Beat it", "Someone like you" sau "Rehab".

Mai mult, şase trupe tribute din România au bucurat publicul cu unele dintre cele mai renumite şi cântate piese, printre care amintim "Another Brick in the Wall", "Fade to Black" sau "Thunderstruck".

O altă surpriză muzicală pe scena principală a fost trupa When Violin Meets Guitar, un proiect muzical acustic compus din Cristian Horia (vioară) şi Emilian Florentin Gheorghe (chitară). Astfel, cu spectacole care au avut loc alternativ pe cele două scene, programul HeyDay a ţinut publicul alert în fiecare seară a festivalului.

Pe scena Stars au concertat câştigătorii concursului lansat de HeyDay pentru newcomers, artişti pasionaţi, care au deschis zilele de festival cu show-uri pline de energie: Vizi Imre, 4 betze - Red Hot Chilli Peppers tribute, New Proscenium - Nightwish tribute, Jagers, Trupa 23 (al cărui toboşar este publicitarul Bogdan Naumovici), Victor Rojas - Gipsy Kings tribute, Four Dimensions - Ozzy Osbourne tribute, Theo and the Wristband - Frank Zappa tribute.

Cum muzica a fost punctul de atracţie principal, publicul a fost impresionat de cele două scene imense, personalizate cu instalaţii de lumini inedite, care se armonizau cu sunetul, în funcţie de ritm. Show-urile au fost transmise live pe cele patru ecrane de la scene.

HeyDay a avut spectacole ce au îmbinat stiluri diferite de muzică din anii '60 până în prezent, care, cu siguranţă, au rămas în inimile celor aflaţi la eveniment. În weekend-ul 27-29 mai, Parcul Izvor a devenit un spaţiu dedicat muzicii şi relaxării.

Pe lângă atracţiile propuse, tineri şi familii au putut intra cu bicicleta în zona de festival, s-au jucat badminton, fie au stat pe pătură şi s-au bucurat de un weekend colorat de ritmuri legendare şi de multă voie bună. Astfel, prin intermediul HeyDay, Bucureştiul a devenit o destinaţie culturală ce încurajează turismul de festival, alăturându-se oraşelor de renume din Europa care organizează unele dintre cele mai mari festivaluri tribute din lume.

Poze de la cele trei zile de festival pot fi accesate pe pagina de Facebook a festivalului.

"Tribute band" reprezintă un grup de muzicieni care interpretează piesele unor trupe celebre, care au revoluţionat muzica vremii. Trupele tribute adoptă stilul idolilor, îşi adaptează vocea şi le reproduc imaginea, reuşind să devină chiar sosii ale artiştilor originali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici