Peste 200 de scurtmetraje la "Kinofest"

Peste 200 de scurtmetraje din 32 de ţări, grupate în secţiunile Animaţie, Micromovie şi Ficţiune, vor fi proiectate între 13 şi 14 octombrie la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Digital "Kinofest", aflat la prima ediţie.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 200 de scurtmetraje la "Kinofest"

Sâmbătă începe Festivalul de Film Digital "Kinofest"

"Kinofest este un proiect unic, inovativ, un festival care aduce un alt gen de film. Abordează un sector de cinematografie neglijat la noi, dar care în străinătate este vârf de lance, avangardă. Cultura digitală e un fenomen important în Occident, în Asia. Festivalul promovează ultimele tendinţe şi tehnologii din domeniul audiovizualului, inovaţiile din designul şi arta digitale. În România sunt foarte puţini cei care crează în acest curent, iar publicul român nu îl cunoaşte aproape deloc. În schimb, sunt mulţi pasionaţi ai tehnologiei digitale, dar care nu sunt conectaţi la inovaţiile care se produc în acest domeniu", au declarat organizatorii evenimentului.

Dintre proiecţiile de la "Kinofest" - filme, videoclipuri, clipuri publicitare, promo-uri -, peste 30 de filme au fost premiate internaţional, unele fiind produse de câştigători de Oscar. Astfel, vor fi proiectate "Moloch"de Marcin Pazer, câştigător al Animago Award, "Even if she been a criminal" de Jean Gabriel Periot, premiat la festivalurile de film de la Tamper, Crock, şi Odessa sau "The Air Ace" de Svilen Simeonov Dimitrov, distins ca cel mai bun film de animaţie la Festivalul cinematografic "Golden Knight" din Rusia.

Din numărul total de ţări care vin la "Kinofest", Franţa are cea mai mare participare, cu 38 de scurtmetraje, urmată de Statele Unite ale Americii, cu 14, şi de Olanda, cu 12 filmuleţe.

În competiţie au rămas 150 de filme, jumătate din creaţiile înscrise, grupate pe trei secţiuni: Animaţie, Micromovie şi Ficţiune. În secţiunea Animaţie sunt înscrise cele mai multe scurtmetraje - 75, secţiunea Micromovie cuprinde 35 de filme cu durata de până la 90 de secunde (filme pentru telefonia mobilă), iar la Ficţiune vor fi proiecatate 40 de filme experimentale, de concept şi documentare.

Programul festivalului începe sâmbătă, la ora 17.00, cu proiecţii de filme în afara concursului, după care, de la ora 18.00, vor fi proiectate filme din concurs, în paralele pentru cele trei secţiuni. La ora 21.45 este programat un concert live Brazda lui Novac feat. Artan & Dezzdemona.

În a doua zi de festival, după trei ore şi jumătate de proiecţii vor fi anunţate filmele câştigătoare, iar de la ora 21.00 vor concerta Hotel Fetish şi The Pixels.

Intrarea este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici