Peste 40% din biletele pentru Festivalul Enescu, rezervate

Peste 40% din cele 94.400 de bilete pentru concertele programate în Festivalul "George Enescu" (30 august - 26 septembrie), care va avea loc la Bucureşti, sunt deja rezervate, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Constantinescu, directorul Artexim, organizator al evenimentului.

330 afișări
Imaginea articolului Peste 40% din biletele pentru Festivalul Enescu, rezervate

Peste 40% din biletele pentru Festivalul Enescu, rezervate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mihai Constantinescu, directorul agenţiei Artexim, care se ocupă de organizarea Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", a precizat că gradul de rezervare a locurilor pentru ediţia din 2009 a evenimentului - 40,01%, la data de 15 mai - este mai mare decât cel din aceeaşi perioadă de dinaintea ediţiei 2007, însă acest lucru este determinat de reducerea numărului de locuri. La ediţia din 2007 a Festivalului Enescu, la cel mai prost vândut spectacol, de la Sala Palatului, au fost ocupate 2.700 de locuri, din cele aproximativ 4.000 disponibile.

Pentru ediţia de anul acesta, a fost redus cu o mie numărul de locuri de la Sala Palatului, care va găzdui 19 concerte. Numărul de locuri din sala de concerte, la care urmează să se facă unele transformări de ordin acustic, va fi redus cu 19.000. Din cele 57.000 de locuri de la Sala Palatului, pentru concertele din Festivalul Enescu s-au făcut, până pe 15 mai, rezervări pentru 38,37% dintre ele.

La Ateneul Român vor avea loc două serii de concerte - de la ora 17.00, fiind disponibile 13.600 de locuri, dintre care 48,13% sunt deja rezervate, şi de la ora 22.30, cu 12.800 de locuri, dintre acestea fiind rezervate 52,74%. La ediţia 2007 a festivalului, concertele de noapte de la Ateneu au fost sold-out, a precizat Constantinescu.

Celelalte locaţii din Capitală care vor găzdui concertele din festival sunt: Sala Radio, cu seria de jazz (6.000 de locuri, dintre care 19,95% rezervate), Opera Naţională Bucureşti (7.600 de locuri, dintre care 30,18% rezervate) şi Teatrul Naţional Bucureşti (2.200 de locuri, fiind rezervate 50,59%).

Biletele şi abonamentele la ediţia din 2009 a Festivalului Enescu au putut fi rezervate începând cu 1 ianuarie, pe site-ul evenimentului, www.festivalenescu.ro, sau pe www.eventim.ro, urmând să poată fi şi achiziţionate, inclusiv online, începând cu jumătatea lunii iulie, a spus Mihai Constantinescu.

Programul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului "George Enescu", anunţat din octombrie 2008, nu a suferit modificări, întrucât nu au existat anulări ale angajamentelor făcute de orchestre sau interpreţii invitaţi, a anunţat directorul artistic al festivalului Ioan Holender, marţi, la o conferinţă care a avut loc la Muzeul "George Enescu" din Capitală.

La cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" vor participa 13 orchestre mari din Europa, printre care Royal Philharmonic Orchestra şi Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, 14 orchestre de cameră, 19 formaţii camerale, şase coruri, 41 de solişti în concerte şi şase solişti în recital.

Ediţia a XIX-a a festivalului include şi o secţiune nouă, care cuprinde prelucrări de jazz ale unor piese clasice. Concertele din această secţiune vor avea loc la Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Dintre cele 175 de manifestări programate la această ediţie a Festivalului Enescu, 37 vor merge şi în ţară, la Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici