Petiţie online împotriva desfiinţării TVR Cultural. Documentul a strâns peste 2.300 de semnături

O petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural, postată vineri pe site-ul petitieonline.ro, după anunţarea acestei măsuri de conducerea Televiziunii Române, a strâns până în prezent peste 2.300 de semnături.

2072 afișări
Imaginea articolului Petiţie online împotriva desfiinţării TVR Cultural. Documentul a strâns peste 2.300 de semnături

Petiţie online împotriva desfiinţării TVR Cultural a strâns peste 2.300 de semnături

"În conformitate cu hotărârea Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, nr. 106 din 10.08.2012, se propune o nouă structură «bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate»", spun iniţiatorii petiţiei postate pe petitieonline.ro, atrăgând atenţia că "în această nouă structură, canalul TVR Cultural nu va mai exista, el urmând să-şi înceteze emisia".

"TVR Cultural a fost creat în 2002, având ca model postul franco-german Arte şi alte canale occidentale de cultură subvenţionate, adresându-se în pincipal publicului educat, doritor de cultură. La noi în ţară este singurul canal de acest gen. În România există o mulţime de lucruri stupide, vulgare, dăunătoare, iar numărul lor este în creştere. Totuşi…nu e prea mult să încercăm să distrugem chiar tot ce e bun?", se mai spune în această petiţie, care a acumulat până la ora difuzării acestei ştiri 2.317 semnături, fiind promovată şi pe reţelele de socializare.

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, în şedinţa de vineri, soluţiile de redresare economică a televiziunii publice.

Potrivit raportului elaborat de Grupul de lucru şi Comisia de experţi subsecventă acestuia, care au elaborat programul de redresare economică a Televiziunii Române, structura existentă a TVR generează "confuzie şi o repartizare nejudicioasă a oamenilor pe emisiuni ducând la o ineficienţă şi din punct de vedere creator, cât şi din punct de vedere al necesarului de producţie". De asemenea, existenţa unui număr foarte mare de direcţii (7) şi mai ales a unui număr foarte mare de departamente (25) a condus la un număr foarte mare de funcţii de conducere şi implicit la costuri salariale foarte mari. S-a constatat că cei care produceau efectiv emisiunile aveau trei niveluri de subordonare: unul către redacţia din care făceau parte, al doilea către departamentul din care făcea parte redacţia şi ultimul (în acest moment fără importanţă), faţă de directorul de canal, cel care ar trebui să poarte responsabilitatea materialelor care intră pe post.

În consecinţă a fost propusă şi aprobată o nouă structură cu 5 direcţii şi 10 departamente cu serviciile şi birourile aferente. Această structură este bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate în aşa fel încât cei care solicită producţia şi o difuzează controlează efectiv şi costurile.

În această nouă structură îşi vor înceta emisia canalele TVR Info şi TVR Cultural - a cărui misiune va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3. De asemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluată de Direcţia Ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici