Pianistul Roberto Fonseca - în concert, la Bucureşti, pe 14 mai

Pianistul cubanez Roberto Fonseca va susţine un concert la Bucureşti, pe 14 mai, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentuluii, Fundaţia Phoenix.

2 afișări
Imaginea articolului Pianistul Roberto Fonseca - în concert, la Bucureşti, pe 14 mai

Pianistul Roberto Fonseca - în concert, la Bucureşti, pe 14 mai

Roberto Fonseca a mai concertat în România, însă în formula Buena Vista Social Club.

Potrivit organizatorilor, pentru concertul din mai, Fonseca va veni însoţit de cvintetul său de instrumentişti, printre care şi saxofonistul Javier Zalba. Locul de desfăşurare al evenimentului, precum şi preţurile biletelor, urmează a fi stabilite.

Născut într-o familie de muzicieni din Havana, în 1975, Roberto Fonseca a rămas fidel dorinţei pe care a avut-o încă de la începutul carierei sale - "Vreau ca muzica mea să atingă oameni care nu mă cunosc şi visez ca, într-o zi, să devin un punct de referinţă pentru publicul meu".

Fonseca a început să studieze pianul la vârsta de 8 ani, cu toate că pasiunea sa iniţială a fost percuţia. La 14 ani, el a creat prima sa compoziţie, inspirat de genul muzical afro-cubanez. "Am simţit că muzica mea trebuie să reprezinte o fuziune între genuri. Îmi plac mulţi muzicieni de jazz, precum Herbie Hancock şi Keith Jarrett, dar şi clasici americani ai muzicii funk şi soul", a declarat el.

La doar 15 ani, debutul său la Festivalul Jazz Plaza International din Havana a fost o revelaţie. După acest moment, dorinţa sa de perfecţionare l-a împins şi mai departe, el urmând studiile Institutului Superior de Arte, unde şi-a luat diploma în compoziţie muzicală.

La vârsta de 21 de ani, ghidat de nevoia sa de a-şi amesteca muzica cu alte stiluri, el a demarat un turneu prin Italia alături de cântăreţul Augusto Enriquez, iar un an mai târziu, s-a intersectat cu saxofonistul Javier Zalba, cu care a pus bazele trupei Temperamento. Acest punct din cariera sa a însemnat începutul unei "călătorii" de nouă ani, care a culminat cu cea mai recentă lansare discografică a sa, albumul "Zamazu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici