Pictorul american Thomas Kinkade a murit la vârsta de 54 de ani

Pictorul americanmediafaxf, unul dintre artiştii cu cele mai multe tablouri vândute în Statele Unite, a murit, vineri, la vârsta de 54 de ani. Thomas Kinkade a devenit celebru graţie tablourilor sale sentimentale şi peisajelor sale idilice, care prezentau adeseori teme de inspiraţie biblică.

2120 afișări
Imaginea articolului Pictorul american Thomas Kinkade a murit la vârsta de 54 de ani

Pictorul american Thomas Kinkade a murit la vârsta de 54 de ani

Deşi a fost criticat virulent în mediul artistic pentru stilul său - care se apropie de kitsch - picturile lui Thomas Kinkade se vând în Statele Unite, în medie, cu 100 de milioane de dolari pe an. Potrivit presei internaţionale, tablourile sale se regăsesc în casele a peste 10 milioane de americani, informează people.com.

Kinkade, care obişnuia să spună despre el că este un "pictor al luminii" şi că seamănă cu Walt Disney şi cu Norman Rockwell, întrucât doreşte să îi facă pe oameni fericiţi, a decedat în locuinţa sa din Los Gatos din statul California, în apropiere de San Francisco. Potrivit familiei sale, artistul a murit din cauze naturale.

Creştin devotat, Kinkade a pictat adeseori scene din Biblie. Într-un interviu acordat publicaţiei San Mercury News, în 2002, artistul american a spus că este un "luptător al luminii".

Picturile sale încărcate de lumină sunt adeseori prezentate în instituţii, centre comerciale sau pe diverse produse. Filosofia artistică a lui Kinkade nu viza exprimarea artistului prin intermediul operelor sale, aşa cum se întâmplă în cazul altor pictori, ci mai degrabă să ofere publicului ceea ce acesta doreşte: imagini pozitive şi reconfortante.

Thomas Kinkade s-a născut în oraşul Placerville din California. A studiat la Universitatea California din Berkeley şi la Art Center College of Design din Pasadena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici