Video Pictura "Fata cu turban" de Johannes Vermeer a fost vandalizată de trei activişti ecologişti

Un alt atac "eco-terorist" împotriva artei europene - Tabloul cu "Gioconda în varianta olandeză a secolului 18" a fost vandalizat de trei activişti ecologişti de la organizaţia non-guvernamentală Just Stop Oil.

2675 afișări

Joi, 27 octombrie, două persoane s-au apropiat de tablou din muzeul Mauritshuis din Haga, iar o a treia a turnat pe el o substanţă de culoare roşie şi necunoscută dintr-o conservă (posibil tot supă de roşii cum s-a întâmplat în cazul vandalizării altei picturi de Van Gogh).

Unul dintre ei a transmis un mesaj în limba engleză: "Cum vă simţiţi când ceva frumos şi nepreţuit este distrus în faţa ochilor voştri? Vă simţiţi revoltaţi? BUN! Unde este sentimentul acesta când ecosistemul fiinţelor vii este distrus de petrol în faţa ochilor voştri?  Pictura asta este protejată de sticlă, este bine. Dar viitorul copiilor noştri nu este protejat. Oamenii din ţările sărace care nu au ce mânca nu sunt protejaţi".

Vizitatorii muzeului s-au arătat indignaţi de actul de vandalism şi au început să strige "RUŞINE" şi "TACI".

Lucrarea, protejată de sticlă, nu a fost deteriorată, transmite Le Figaro, aşadar, capodopera artistului olandez Johannes Vermeer este intactă. 

Toţi cei implicaţi în actul de vandalism au fost arestaţi de poliţia olandeză. 

Pictura "Fata cu turban" sau "Fată cu cercel de perlă" a fost retrasă, dar va fi expusă din nou „cât mai curând posibil”, a declarat conducerea muzeului. 

Gruparea JUST STOP OIL, finanţată de filantropi ecologişti americani care poartă un război deshis petroliştilor la nivel global, este răspunzătoare pentru mai multe acte de vandalism asupra multor opere artistice, dar şi pentru perturbarea traficului auto şi transportului petrolier în Marea Britanie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici