"Piele şi cer" de Dimitré Dinev, în premieră, pe scena Teatrului Mic

Spectacolul "Piele şi cer" de Dimitré Dinev, în regia lui Dan Stoica, cu Cristi Iacob, Tania Popa şi Viorel Cojanu, va fi prezentat, în premieră, de Teatrul Mic, pe 2 februarie.

2 afișări
Imaginea articolului "Piele şi cer" de Dimitré Dinev, în premieră, pe scena Teatrului Mic

"Piele şi cer" de Dimitré Dinev, în premieră, pe scena Teatrului Mic

"Piele şi cer" prezintă două fiinţe care se hrănesc cu moarte: un mercenar şi o hoaţă de leşuri, două personaje rupte din visele urâte ale realităţii. Piesa se referă la unul din războaiele în care viaţa unui om costă ceva mai mult decât o pâine, dar sigur e mai ieftină decât o sticlă de băutură.

Dramaturgul Dimitré Dinev "desenează" două destine şi o poveste despre sufletul omenesc, în locul din care acesta părea alungat de violenţă, frică, lăcomie, mizerie, foame.

Cristian Iacob, Tania Popa şi Viorel Cojanu, sub îndrumarea regizorului Dan Stoica, vor aduce pe scena Teatrului Mic cruzimea, absurdul şi sadismul realităţii din teatrul lui Dinev, pe ilustraţie muzicală de Ştefan Stoica.

Dimitré Dinev este autor austriac de origine bulgară. A publicat volumul de proză "O lumină deasupra capului", recent tradus şi în româneşte. Dimitré Dinev a primit pentru "Piele şi cer" premiul Askeer, echivalentul bulgăresc al premiului UNITER.

Dan Stoica, stabilit la Viena din 1990, este cunoscut în România ca traducător, publicând, în perioada 1998-2005, patru antologii ale teatrului austriac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici