Piesa lui Mihai Ignat, "Crize...", montată la London Fringe din Canada

Piesa dramaturgului Mihai Ignat, "Crize...", va fi prezentată în cadrul London Fringe Festival, care are loc în Ontario, Canada, între 1 şi 10 august, spectacolul având premiera pe 3 august, a declarat pentru MEDIAFAX autorul.

358 afișări
Imaginea articolului Piesa lui Mihai Ignat, "Crize...", montată la London Fringe din Canada

Dramaturgul Mihai Ignat (Imagine: Mediafax Foto)

Spectacolul, regizat de Jim Schaefer, se intitulează "Tongues of Love" şi îi are în distribuţie pe Claudia Motea şi Nicholas A. Longstaff.

Mihai Ignat a declarat pentru MEDIAFAX că actriţa şi dramaturgul Claudia Motea a avut iniţiativa de a prezenta piesa "Crize" în cadrul festivalului.

În urmă cu un an, "Claudia Motea căuta piese româneşti pe internet şi a găsit un fragment din «Crize»", potrivit autorului.

Astfel compania artistei, Motea Renaissance Productions, a ajuns să pună în scenă piesa lui Ignat, la festivalul din Ontario.

"Crize sau Încă o poveste de dragoste", una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Mihai Ignat, spune povestea unui cuplu, de la prima întâlnire, până la instaurarea rutinei.

Regia spectacolului este semnată de Simona Drăghici, din distribuţie făcând parte Dan Gagu, Silvia Simion şi Dan Simion.

Piesa "Crize sau Încă o poveste de dragoste" a fost nominalizată la concursul UNITER pentru "cea mai bună piesă românească a anului 2003" şi a avut premiera radiofonică, în România, în vara lui 2005.

Versiunea în limba engleză a piesei a fost difuzată de radioul public din Marea Britanie, după ce a fost nominalizată la un concurs organizat de BBC World Service şi British Council: International Radio Playwriting Competition.

Piesa "Crize..." a mai fost pusă în scenă şi la Teatru 74 din Târgu-Mureş, la Teatrul Imposibil din Cluj, la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, la Teatrul Luni de la Green Hours şi la Teatrul "Mihai Popescu" din Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici