Piesa "Nora", prezentată la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, după un an de la ultima reprezentaţie

Teatrul Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu va prezenta, sâmbătă, spectacolul "Nora", în regia lui Radu-Alexandru Nica, piesa fiind jucată după mai bine de un an de la ultima reprezentaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

549 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de TNRS din Sibiu, spectacolul "Nora", care se va juca, sâmbătă, pe scena teatrului, după mai bine de un an de la ultima reprezentaţie, este o adaptare după piesa "O casă de păpuşi", a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen.

Spectacolul va fi prezentat din nouă la cererea publicului.

"Considerat una dintre cele mai controversate publicaţii de la sfârşitul secolului al XIX- lea, manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei începe să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici condensate, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Radu -Alexandru Nica a primit premiul UNITER pentru cel mai bun debut în anul 2005, pentru regia acestui spectacol.

Din distribuţie fac parte actorii Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Gelu Potzolli, Pali Vecsei şi Tania Anastasof.

Acest spectacol s-a bucurat, de asemenea, de contribuţia scenografei Carmencita Brojboiu şi a coregrafilor Florin Fieroiu şi Hugo Wolf.

Reprezentaţia va avea loc, sâmbătă, de la ora 19.00, la sala UNRS din numicipiul Sibiu, ultima dată piesa fiind prezentată, la Sibiu, în 17 ianuarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici