"Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu - distins cu Premiul FIPRESCI la Cannes

Filmul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu a primit, sâmbătă, premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) pentru secţiunea Un Certain Regard, informează corespondentul MEDIAFAX la Cannes.

132 afișări
Imaginea articolului "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu - distins cu Premiul FIPRESCI la Cannes

"Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu - distins cu Premiul FIPRESCI la Cannes (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Pelicula "Poliţist, adjectiv" relatează povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie (Dragoş Bucur). Acesta este obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. Pe parcursul investigaţiei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa.

Pelicula a primit cronici laudative, după premiera mondială, la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Filmul lui Porumboiu a rulat în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".

Comedia a fost realizată la începutul anului 2009, la Vaslui, oraşul natal al lui Corneliu Porumboiu. De altfel, tot la Vaslui regizorul a filmat şi pelicula sa de debut, "A fost sau n-a fost?", pentru care a primit Camera d'Or la Cannes, în 2006.

Produs de Periscop Pictures, Racova şi raza Studio, filmul "Poliţist, Adjectiv" a beneficiat de sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei din România (1,488 de milioane de lei), dar şi de susţinerea HBO România.

"Poliţist, adjectiv" va putea fi văzut în premieră în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 30 mai şi 7 iunie.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Cannes, Iulia Blaga, life@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici