Ponta: Nu schimbăm nimic la CNA, dar aş fi vrut să se schimbe. E protejată doar independenţa băsiştilor

Premierul Victor Ponta spune că ordonanţa Guvernului de modificare a Legii audiovizualului nu schimbă nimic legat de funcţionarea Consiliului Naţional al Audiovizualului, dar că el şi-ar fi dorit să se schimbe, astfel încât să fie aplicată legea şi să nu fie protejată doar "independenţa băsiştilor".

196 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu schimbăm nimic la CNA, dar aş fi vrut să se schimbe. E protejată doar independenţa băsiştilor

Ponta: Nu schimbăm nimic la CNA, dar aş fi vrut să se schimbe. E protejată doar independenţa băsiştilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu s-a schimbat nimic la CNA. Dacă domnul Băsescu, preşedintele ţării, habar nu are că nu s-a schimbat nimic la CNA şi se ia după ce scrie vreun isteric, ăsta e un lucru foarte grav. Eu mi-aş fi dorit să se schimbe, vă spun sincer, pentru că vă luaţi amenzi şi este un domn, prieten cu Băsescu, care, deşi e candidat, opt ore pe zi mă înjură pe mine la televiziunea lui. Aş fi vrut şi eu să se aplice legea, dar nu se aplică, dar când aud de doamna Narcisa Iorga care luptă pentru independenţă...ce independenţă, independenţa băsiştilor sau cum ?", a afirmat Ponta la Realitatea TV.

El a adăugat că ordonanţa Guvernului de modificare a Legii audiovizualului reglementează doar problema transparenţei finanţării în domeniul audiovizualului.

Cinci dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au trimis, vineri, Comisiei Europene, o scrisoare deschisă în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii audiovizualului.

Documentul, remis vineri MEDIAFAX, este adresat membrilor CE Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, şi Androulla Vassilliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism, tineret şi sport, şi este semnat de Ioan Onisei (vicepreşedinte CNA) şi membrii Consiliului Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Mircea Valeriu Deacă şi Valentin Jucan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici