Premiile Europa Cinemas, înmânate de Porumboiu, Mitulescu şi Claude Miller

Regizorii români Corneliu Porumboiu, Cătălin Mitulescu şi francez, Claude Miller, au înmânat, la Cinema Studio, premiile Europa Cinemas unor cinematografe şi reţele de săli din Germania, Polonia şi Italia.

2 afișări
Imaginea articolului Premiile Europa Cinemas, înmânate de Porumboiu, Mitulescu şi Claude Miller

Regizorul francez Claude Miller

Premiul "Best Programming" a fost primit de cinematograful german Friedrichsbau & Kandelhof, din Freiburg, premiul "Best Young Audience Activities" a fost decernat Centrului de Film polonez din Gdansk, Neptun - Helikon-Kameralne, iar premiul "Best Entrepreneur" a fost decernat reţelei italiane Circuito Cinema.

Constantin Pivniceru, vicepreşedintele Uniunii Cineaştilor din România, a spus că cinematografele autohtone sunt într-un moment greu şi înţelege prezenţa Europa Cinemas la Bucureşti ca un semn de solidaritate.

După festivitatea de premiere, prezentată de directorul Europa Cinemas, Claude Eric-Poiroux, la Cinema Studio s-a proiectat filmul "Sztuczki" ("Tricks") al regizorului polonez Andrzej Jakimowski.

Europa Cinemas este prima reţea de săli de cinematograf cu program alcătuit mai ales din filme europene şi, după conferinţele susţinute în 2003 la Praga şi în 2005 la Budapesta, anul acesta reuneşte, la Bucureşti, aproximativ 400 de profesionişti europeni din industria filmului, pentru a marca astfel intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici