PREMIILE GOPO 2014: Victor Rebengiuc, desemnat cel mai bun actor într-un rol principal, Călin Peter Netzer - cel mai bun regizor. LISTA câştigătorilor

Victor Rebengiuc a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru cel din filmul "Câinele japonez", la cea de-a opta ediţie a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti. Totodată, Călin Peter Netzer a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula lui şi-a adjudecat şi distincţiile pentru: cel mai bun scenariu, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună actriţă în rol secundar sau cel mai bun actor în rol secundar.

1895 afișări
Imaginea articolului PREMIILE GOPO 2014: Victor Rebengiuc, desemnat cel mai bun actor într-un rol principal, Călin Peter Netzer - cel mai bun regizor. LISTA câştigătorilor

PREMIILE GOPO 2014: Vlad Ivanov - premiu pentru cel mai bun actor în rol secundar

Acesta este al doilea premiu Gopo din cariera lui Victor Rebengiuc.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Adrian Titieni, pentru rolul din "Domestic", Gheorghe Ifrim, pentru interpretarea din "Domestic", Igor Babiac, pentru rolul din filmul "La limita de jos a cerului", şi Dan Chiorean, pentru interpretarea din pelicula "Rocker".

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Şerban Pavlu, pentru "Toată lumea din familia noastră".

UPDATE - Lista completă a câştigătorilor premiilor Gopo 2014

Cel mai bun film: "Poziţia copilului" (Călin Peter Netzer)

Cel mai bun regizor: Călin Peter Netzer ("Poziţia copilului")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Luminiţa Gheorghiu (Poziţia copilului")

Cel mai bun actor în rol principal: Victor Rebengiuc ("Câinele japonez")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ilinca Goia ("Poziţia copilului")

Cel mai bun actor în rol secundar: Vlad Ivanov ("Poziţia copilului")

Cel mai bun scenariu: Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer ("Poziţia copilului")

Cel mai bun film european: "Amour", în regia lui Michael Haneke

Premiul "Tânără speranţă": Tudor Panduru pentru imaginea filmului "Brigada Neagră"

Cel mai bun scurtmetraj ficţiune: "O umbră de nor", regia Radu Jude

Cel mai bun documentar: "Experimentul Bucureşti", regia Tom Wilson, producător Tom Wilson

Cel mai bun film de debut (lungmetraj): "La limita de jos a cerului", în regia lui Igor Cobileanski

Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Cristina Temelie şi Nastasia Mateiu ("Domnişoara Christina")

Cele mai bune costume: Maria Miu ("Domnişoara Christina")

Cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu ("Domestic")

Cea mai bună muzică originală: Jon Wygens ("Domnişoara Christina")

Cel mai bun sunet: Cristian Tarnovetchi, Dana Lucreţia Bunescu, Cristinel Şirli ("Poziţia copilului")

Cel mai bun montaj: Dana Lucreţia Bunescu ("Poziţia copilului")

Cea mai bună imagine: Oleg Mutu ("La limita de jos a cerului")

Premiul pentru întreaga activitate: regizorul Nicolae Mărgineanu

Premiul pentru întreaga carieră: actorul Radu Beligan

Premiul special: Elena Ciocan, proiecţionistă la cinematograful Studio din Bucureşti

Premiul Romanian Society of Cinematographers: Radu Aldea

Premiul Pro Cinema: Marian Crişan

Premiul publicului - pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la public în 2013: "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer (care a obţinut încasări totale de 1.249.457 de lei).

Gala premiilor Gopo 2014 a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Transilvania Film, cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

UPDATE: "Poziţia copilului" - premiul Gopo 2014 pentru cel mai bun film

"Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a opta ediţie a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.

Cel mai dorit trofeu al serii a fost acordat filmului "Poziţia copilului". Acesta a fost cel de-al nouălea premiu Gopo primit la ediţia din acest an a evenimentului de filmul lui Călin Peter Netzer.

Trofeul pentru cel mai bun film a fost primit de producătorul Ada Solomon şi de actriţa Luminiţa Gheorghiu, în absenţa regizorului Călin Peter Netzer. Distincţia a fost înmânată de actriţa Olimpia Melinte.

UPDATE: Luminiţa Gheorghiu - cea mai bună actriţă în rol principal la gala Gopo 2014

Luminiţa Gheorghiu a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru partitura din "Poziţia copilului", la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

Acesta este cel de-al doilea premiu Gopo din cariera Luminiţei Gheorghiu, aflată la a doua nominalizare.

Anul acesta, pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Diana Avrămuţ, pentru interpretarea din "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", Ioana Flora, pentru partitura din lungmetrajul regizat de Dan Chişu "Deja Vu", Ioana Anastasia Anton, din filmul "Domnişoara Christina", şi Ana Ularu, pentru interpretarea din "O vară foarte instabilă".

Distincţia i-a fost înmânată Luminiţei Gheorghiu de către actorul Dan Nuţu.

UPDATE: Călin Peter Netzer - premiul pentru cel mai bun regizor la gala Gopo 2014

Călin Peter Netzer a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "Poziţia copilului", la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

La gala Gopo 2014, Călin Peter Netzer a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scenariu, alături de Răzvan Rădulescu, tot pentru filmul "Poziţia copilului".

La categoria cel mai bun regizor au mai fost nominalizaţi Tudor Cristian Jurgiu - "Câinele japonez", Corneliu Porumboiu - "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", Igor Cobileanski - "La limita de jos a cerului" şi Marian Crişan - "Rocker".

Anul trecut, premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Radu Jude, pentru filmul "Toată lumea din familia noastră".

UPDATE: Regizorul Nicolae Mărgineanu a primit premiul pentru întreaga activitate la gala Gopo 2014

Regizorul Nicolae Mărgineanu a primit premiul pentru întreaga activitate la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

Distincţia i-a fost înmânată lui Nicolae Mărgineanu de actorul Victor Rebengiuc.

"Mulţumesc actorilor cu care am colaborat, pentru că ei sunt în faţă întotdeauna, şi membrilor echipelor de filmare care m-au ajutat", a spus Nicolae Mărgineanu la primirea premiului.

Nicolae Mărgineanu a cochetat prima dată cu regia de film prin intermediul docudramei "Mai presus de orice" (1978, coregizat cu Dan Piţa) şi, un an mai târziu, graţie lungmetrajului de ficţiune "Un om în loden", ecranizare a romanului "Moartea vine pe bandă de magnetofon", de Haralamb Zincă, a primit premiul ACIN pentru debut. Nicolae Mărgineanu a revenit la Costineşti de încă patru ori, primind premiul pentru regie în 1986, cu "Pădureanca", ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Slavici, şi în 1988, cu "Flăcări pe comori", ecranizare după romanul "Arhanghelii", de Ioan Agârbiceanu. De asemenea, premiul pentru scenariu l-a primit în 1991, cu "Undeva în Est", inspirat din romanul "Feţele tăcerii", de Augustin Buzura, iar premiul special al juriului în 1994, cu "Priveşte înainte cu mânie", lansat în secţiunea Panorama a Festivalului de la Berlin şi laureat cu marele premiu la Cinema de la Pesaro şi cu Delfinul de Argint şi premiul FIPRESCI la Troia, în Portugalia.

Alte filme de ficţiune realizate de acesta sunt: "Faimosul paparazzo", selectat în competiţia de la Moscova şi propunere a Asociaţia Criticilor de Film din România pentru Oscarul pentru film străin, "Binecuvîntată fii, închisoare", laureat cu premiul juriului pentru contribuţie artistică şi cu menţiunea specială a juriului ecumenic la Montreal, "Logodnicii din America" şi "Schimb valutar", recompensat cu menţiune specială a juriului la Montpellier şi premiul pentru interpretare masculină (Cosmin Seleşi) la Tetouan.

În ultimii ani, regizorul s-a concentrat în special pe filmul documentar, lansând producţii ca "Amfiteatre şi închisori" (2010), "Demascarea" (2011), "Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu" (2012) şi "George Manu, rectorul din Zarca Aiudului" (2013). În prezent, pregăteşte un nou lungmetraj de ficţiune, "Poarta Albă".

UPDATE: Radu Beligan a primit premiul pentru întreaga carieră la gala Gopo 2014

Radu Beligan, maestru al teatrului şi filmului românesc, a primit premiul pentru întreaga carieră la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

Distincţia i-a fost înmânată lui Radu Beligan de actorul Marius Manole.

UPDATE: Ilinca Goia - cea mai bună actriţă în rol secundar la gala Gopo 2014

Ilinca Goia a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru partitura din "Poziţia copilului", la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

Acesta este primul premiu Gopo din cariera Ilincăi Goia, aflată la prima nominalizare.

Anul acesta, pentru acelaşi premiu, au mai fost nominalizate Mihaela Sîrbu, din "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolim", Clara Vodă, din cel mai recent lungmetraj al lui Adrian Sitaru, "Domestic", Ela Ionescu, din filmul "La limita de jos a cerului", şi Valeria Seciu, din "Roxanne".

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a fost decernat Mihaelei Sîrbu, pentru partitura din "Toată lumea din familia noastră".

Victor Rebengiuc - premiul pentru cel mai bun rol principal masculin la gala Gopo 2014

Vlad Ivanov - premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la gala Gopo 2014

Vlad Ivanov a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru partitura din "Poziţia copilului" la cea de-a opta ediţie a galei Gopo.

"Le mulţumesc producătorilor şi regizorilor de film pentru că nu m-au şters din memoria afectivă şi din memoria telefonului", a spus Vlad Ivanov la primirea premiului.

El a precizat că se bucură de succesul acestui film românesc, alături de producătorul Ada Solomon şi de regizorul Călin Peter Netzer, dar şi de toţi actorii din distribuţia acestei pelicule.

La categoria cel mai bun actor într-un rol secundar au mai fost nominalizaţi Şerban Pavlu, pentru rolul din "Câinele japonez", câştigător, în 2013, al premiului pentru cel mai bun actor în rol principal (pentru interpretarea din "Toată lumea din familia noastră"), Igor Caras-Romanov, pentru interpretarea din "La limita de jos a cerului", Sergiu Voloc, pentru partitura din "La limita de jos cerului", şi Alin State, pentru interpretarea din filmul "Rocker".

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Gabriel Spahiu, pentru partitura din "Toată lumea din familia noastră".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici